r
Nosalty Logó

Sertésdagadó sörös töltelékkel (Töltött dagadó 4.)

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Sertésdagadó sörös töltelékkel (Töltött dagadó 4.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 1389 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 5550 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 334 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    126 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    765 micro
Összesen 1389 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    138.8 g

Zsír

  • Összesen
    504 g
  • Telített zsírsav
    177 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2379.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    1352 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    873.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    744 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2275 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3062 micro
Összesen 5550 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 334 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A dagadót felszúrjuk, kívül-belül megsózzuk és félretesszük. (Vásárláskor a hentest is megkérhetjük, hogy szúrja fel a dagadót.)
  2. A zsemléket sörbe áztatjuk, majd kicsavarjuk. A megmaradt sört félretesszük.
  3. Elkészítjük a tölteléket. A hagymát kevés olajban megfonnyasztjuk. A fokhagymát fokhagymatörőn áttörjük, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk, majd a sörben beáztatott zsömlékhez keverjük. Beletesszük a tojásokat, kevés bazsalikomot, ízlés szerint majoránnát, csipetnyi borsot, sót adunk hozzá.
  4. Lassan összegyúrjuk. Ha a massza lágy lenne, zsemlemorzsát adunk hozzá.
  5. Az így elkészített tölteléket a dagadóba töltjük.
  6. A nyílást hurkapálcával vagy hústűvel lezárjuk.
  7. Az étolajjal vagy az olvasztott zsírral leöntve, közepesen meleg sütőbe helyezzük.
  8. A félretett sörrel locsolgatás mellett pirosra sütjük.
  9. Párolt rizzsel, savanyú hordós uborkával tálaljuk.
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 31305
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 30.

Ajánló

Jó tanács a töltött húsokhoz: sokkal ízletesebb, zamatosabb húst kapunk, ha az elkészítés vége felé néhány csepp citromlevet keverünk abba a mártásba, amiben a hús készül.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sertésdagadó sörös töltelékkel (Töltött dagadó 4.)
Mártika és Feri 107 recept

Az elkövetkező farsangi menühöz ajánlom az alábbi receptet. A töltelékkel zamatosabbá válik az étel, mivel a különböző ízek kiegészítik egymást. Az elkészítési módja az átlagostól bonyolultabb ugyan és több odafigyelést igényel. Az eredmény azonban ízében és látványában is kitűnő a vendégsereg számára.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...