r
Nosalty Logó

Sertésborda hentes módra Alabellától

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Sertésborda hentes módra Alabellától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 789 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3147 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1256.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 789 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.2 g

Zsír

  • Összesen
    172.8 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5025.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    1724 mg
  • Nátrium
    2550 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    671.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    507 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    973 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 3147 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2069 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sonkát-szalonnát-uborkát mind vastagabb szeletekre vágjuk, a szalonna zsírját kiolvasztjuk, majd kivesszük a serpenyőből.
  2. A bordát sózzuk-borsozzuk, a visszamaradt szalonnán megpirítjuk... (az a 15 deka lehet 20 is, mert én jó részét hősiesen bevallom, hogy elkóstolgattam :D) Szóval, a karajt megsütjük-megpároljuk a zsírban, majd mikor elkészült, kivesszük egy tányérra, és próbáljuk nem elcsipegetni.
  3. A szalonnát visszaszórjuk a maradék zsiradékba, beleszórjuk a sonkát is, majd gyorsan pirítunk rajta még egyet, és mehetett is rá a paradicsom.
  4. Vízzel felhígítjuk, sózzuk-borsozzuk, megszórjuk őrölt paprikával, és hagyjuk felforrni.
  5. Ekkor mehetett bele az uborka, amivel még egy picit forraljuk, nehogy az uborka nagyon megpuhuljon, szórunk bele kis keményítőt, hogy megfelelő állagú legyen, majd tarhonyával tálaljuk.
  6. Jó étvágyat hozzá!
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 10858
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem, de először féltem megcsinálni, hátha itthon nem aratna sikert ez az étel, a savanyú uborkát melegen nem sokan szeretik, de nálunk bevált.:) Kicsit módosítottam az alaprecepten, többféle leírás volt, telefonos segítséget is igénybe vettem, de végül megszületett a nagy mű, és gyorsan el is fogyott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...