r
Nosalty Logó

Savanyú fejtett bableves Verától

Vera vagyok
Savanyú fejtett bableves Verától
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

670
Kalória
32g
Fehérje
104.2g
Szénhidrát
14.8g
Zsír
217.2g
Víz
36.9g
Koleszterin
19.5g
Élelmi rost
9.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 670 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2681 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3373.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    2217 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    104.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    217.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    426 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 670 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.9 g

Zsír

  • Összesen
    59.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13495.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    1664 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    960 mg
  • Foszfor
    1843 mg
  • Nátrium
    8869 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    416.6 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

Víz

  • Összesen
    868.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1704 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    510 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 2681 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    687.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    105 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 137 kcal

Elkészítés

  1. A megtisztított friss babot megmossuk, és feltesszük főzni egy nagyobb fazékban, kb. 4 liter vízben. Beletesszük a levesbe a sót, borsot, tárkonyt, kaport, ételízesítőt és a babérleveleket. A paradicsomot kettévágjuk, és ezt is betesszük a többi mellé.
  2. Míg a bab magában fől, addig megpucoljuk az újkrumplit, és kis kockákra vágjuk.
  3. Miután a bab főtt 45 percig, beletesszük a krumplit. Együtt főzzük még 15-20 percig. (Meg kell ilyenkor kóstolni, hogy megpuhult-e az összes hozzávaló.)
  4. Ezután beletesszük az ecetet. (Én ilyenkor kiveszem a levesből a paradicsomotés a babérleveleket.)
  5. Egy külön edényben összekeverjük a tejfölt, a tejet, a pirospaprikát és a lisztet. Merünk mellé egy kicsit a forró levesből, és azzal is alaposan elkeverjük. Majd a forrásban lévő levesbe öntjük, és megvárjuk, amíg újra felforr a leves.
  6. Tálaláskor erős paprikát adunk hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 70 p

Nincs különösebb története.:) Amióta az eszemet tudom, mindig főztek ilyen levest nyáron a családunkban.:)

További receptek

Klasszikus meggyleves

Nem telhet el nyár hűvös meggyleves nélkül, készítsük hát el a legklasszikusabb, legretróbb, nagymamás verziót ebből a magyaros, nyári fogásból. Alaposan behűtve, önmagában a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...