r
Nosalty Logó

Sárgarépás szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sárgarépás szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1460 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 5829 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 329 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    75.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1451.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    603 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.4 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1097 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    3870 micro
  • β-karotin
    9249 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    498 micro
Összesen 1460 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    81.6 g

Zsír

  • Összesen
    303.5 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    686 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5806.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    1285 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    2411 mg
  • Nátrium
    1514 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    701.5 g
  • Cukor
    271 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    576.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4388 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    89 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    531 mg
  • Retinol - A vitamin:
    662 micro
  • α-karotin
    15480 micro
  • β-karotin
    36995 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1993 micro
Összesen 5829 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    872 micro
  • β-karotin
    2083 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 329 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A répát megtisztítjuk és lereszeljük.
  2. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a sütőport, a fahéjat, a lisztet és végül a reszelt répát. Ha túl tömény, lazítsuk kevés tejjel.
  3. A tésztát öntsük kivajazott és lisztezett tepsibe és süssük kb. 40 percig előmelegített sütőben.
  4. Hagyjuk kihűlni, majd vonjuk be a vajjal elkevert megolvasztott tortabevonóval. Kihűlés után szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x36x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 15983
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 15.

Ajánló

Tejszínhabbal és idénygyümölccsel tálalhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sárgarépát csak nagyon nehezen tudtam elképzelni süti alapanyagaként, de a családnak " bejött".

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...