r
Nosalty Logó

Sárgarépás pórétorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Sárgarépás pórétorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 420 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 3340 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 221 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    542.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    1160 micro
  • β-karotin
    2962 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    435 micro
Összesen 420 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    232.2 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4339.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1544 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    1251 mg
  • Nátrium
    1214 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    652.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3821 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1460 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    23692 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    3482 micro
Összesen 3340 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    615 micro
  • β-karotin
    1569 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A pórét szeletre vágjuk, a sárgarépát a durva, a sajtot a finomreszelőn reszeljük.
  2. A zsíron pároljuk a pórét, mikor összefonnyadt hozzáadjuk a sárgarépát, pár percig pároljuk, fűszerezzük.
  3. A tűzről levéve hűlni hagyjuk - ezalatt készül a tészta.
  4. Hozzáadjuk először a lisztet, majd a tejfölt, a tojást és a sajtot,lazán összekeverjük és a formába helyezett tésztára kenjük.
  5. Közepes tűzerőnél pirosra sütjük.
  6. Tészta készítése:
  7. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk.
  8. Az élesztőt a tejen a cukorral, kevés liszttel megfuttatjuk.
  9. A vajas liszthez adjuk, gyorsan összedolgozzuk.
  10. 10 percet kelesztjük.
  11. Kinyújtjuk és kibéleljük vele a sütőformát.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9143
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 16.

Ajánló

Előétel vagy köret. Természetesen hidegen is kiváló!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárgarépás pórétorta
Harmathy Ildikó 313 recept

Gyengéd szálak fűznek a felfújt-szerű zöldségételekhez.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...