r
Nosalty Logó

Sárgarépás-diós keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Turmix
Sárgarépás-diós keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A 40 darab kekszhez

Összesen 266 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A 40 darab kekszhez

Összesen 3204 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A 40 darab kekszhez

Összesen 395 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    336 micro
  • β-karotin
    822 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 266 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.1 g

Zsír

  • Összesen
    200.1 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2472.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    411 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    472 mg
  • Foszfor
    1363 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    332.7 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2071 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    399 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1081 micro
  • α-karotin
    4031 micro
  • β-karotin
    9860 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    910 micro
Összesen 3204 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    496 micro
  • β-karotin
    1214 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 395 kcal

Hozzávalók

A 40 darab kekszhez

Elkészítés

A 40 darab kekszhez

  1. A sárgarépát megmossuk, lereszeljük.
  2. A lisztet a sóval, fahéjjal és szegfűszeggel összekeverjük.
  3. A mézet a tojássárgájával és a vajjal kikeverjük.
  4. Beledolgozzuk a lisztes keveréket, a diót, a reszelt citrom- és narancshéjat, majd a sárgarépát és összegyúrjuk. Lágy morzsalékos tésztát kapunk, amit kb. 2 órára hideg helyre teszünk.
  5. A tésztát 3 mm vastagságra kinyújtjuk, és különböző formákkal kiszúrjuk.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
  7. Díszíthetjük olvasztott csokoládéval. Ebben az esetben a csokoládét gőz felett felolvasztjuk és a kekszeket belemártjuk, majd rácsra vagy alufólia matt felére tesszük, és hagyjuk megszilárdulni. (Én a csokira fehércsoki forgácsot szórtam. A képen a bevonás előtti állapot látszik.)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4663
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A gasztroajándékok készítésénél is gondolkodtam egy sárgarépás, vagy sütőtökös, vagy mindkét féle keksz készítésén, de a végére teljesen belefáradtam a sok sütésbe, így gondoltam, majd egy következő alkalommal bővítem a kínálatomat.  A 66 Karácsonyi édesség c. könyvben bukkantam egy kekszreceptre, amin csak mini változtatásokat eszközöltem. Senkit ne riasszom meg, hogy háromféle lisztből készült, lehet csak tönkölyből vagy kukoricából is sütni, a rozst nem tudom, azzal nincs önálló sütitapasztalatom. Arra voltam kíváncsi, hogy milyen állagot és ízt eredményez ez a kombináció, mivel én általában zabpehelyből és tönköly keverékéből sütöm a kekszeket. Nagyon finom narancsos ízű.

Hozzávalók

A 40 darab kekszhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...