r
Nosalty Logó

Sárgaborsó-főzelék grillezett csirkemellel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
toroltfelhasznalo-412734
Sárgaborsó-főzelék grillezett csirkemellel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Hozzávalók a főzelékhez:

Hozzávalók a grillezett csirkemellhez:

642
Kalória
42.6g
Fehérje
58g
Szénhidrátok
27.2g
Zsír
256.1g
Víz
73g
Koleszterin
18.8g
Rost
3g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Hozzávalók a főzelékhez:

Hozzávalók a grillezett csirkemellhez:

Összesen 642 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Hozzávalók a főzelékhez:

Hozzávalók a grillezett csirkemellhez:

Összesen 3853 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Hozzávalók a főzelékhez:

Hozzávalók a grillezett csirkemellhez:

Összesen 165 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1450.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    767 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    256.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 642 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    255.9 g

Zsír

  • Összesen
    163.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8702.8 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    508 mg
  • Foszfor
    3013 mg
  • Nátrium
    4601 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    347.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    113 mg

Víz

  • Összesen
    1536.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    1285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    446 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 3853 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 165 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a főzelékhez:

  1. A sárgaborsót előző este beáztatjuk.
  2. Másnap leöntjük róla a vizet, és háromszor átmossuk.
  3. Feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi.
  4. Amikor elkezd forrni, akkor leszedjük a tetejéről a habot, és leöntjük róla a vizet (hogy ne puffasszon fel). Ugyanannyi vízben ismét feltesszük főni a sóval és a 4 babérlevéllel együtt.
  5. Mikor megfőtt, elkészítjük a rántást. Az apróra vágott fokhagymát és vöröshagymát olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, beleöntünk 0,5 dl vizet, és gyors kevergetés mellett hozzáadjuk a sárgaborsóhoz. Összekeverjük, és kiszedjük belőle a babérleveleket.
  6. Botmixerrel igény szerint pürésítjük. Hozzáadjuk a mustárt és a citromlevet, majd még egyet keverünk rajta.

Hozzávalók a grillezett csirkemellhez:

  1. A csirkemelleket megmossuk és konyakész állapotba hozzuk.
  2. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (más fűszer is használható) és meglocsoljuk olajjal. Egy fedett edényben néhány órára állni hagyjuk a pácban.
  3. Grillsütőben meggrillezzük (ennek hiányában serpenyőben megsütjük).
  4. A sárgaborsó-főzelékkel együtt tálaljuk. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 45 perc
  • Főzés módja: grill

Nagyon szeretem a főzelékeket, ezek közül pedig a sárgaborsó-főzelék az egyik kedvencem. Én most grillezett csirkemellel készítettem, de készíthetjük grillezett/sült virslivel, fasírttal vagy esetleg pörkölttel is. A csirkemellet most csak sóztam, borsoztam, de tehetünk rá más fűszereket is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!