r
Nosalty Logó

Sárgaborsó dhokla

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sárgaborsó dhokla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tészta

"Öntet"

Összesen 57 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tészta

"Öntet"

Összesen 286 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tészta

"Öntet"

Összesen 96 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    1 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 57 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1567.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    2 mg
  • Nátrium
    1556 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 286 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    2 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    1 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

Tészta

"Öntet"

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet a fűszerekkel, sóval és a cukorral elvegyítjük, majd annyi kézmeleg vizet teszünk hozzá, hogy egy sűrű, de még folyós masszát kapjunk. Nem árt neki, ha egy keveset állni hagyjuk, úgy 10 percet, hogy a liszt megszívja magát, de nem fontos.
  2. Belekeverjük a masszába a sütőport és a szódabikarbónát, majd legvégén a citromlevet is. Beleöntjük egy kisebb méretű formába, hogy a tészta magassága közel másfél-két centiméter legyen.
  3. Innentől kezdve kétféle választásunk is van. Vagy tűzhelyen pároló segítségével, fedővel lefedve 20-25 percet pároljuk, amíg a tészta megszilárdul, vagy mikrohullám sütőbe tesszük, és addig mikrózzuk, míg ki nem alakul a szivacsos állag (mikró teljesítményétől függ, hogy hány percig kell mikrózni, nekem kb. 5 perc kellett). Ez esetben le kell fedni az edényt.

"Öntet"

  1. A ghít vagy vajat felolvasztjuk, majd beletesszük a fűszereket. Addig pirítjuk, míg illatozni nem kezdenek, ez körülbelül fél vagy egy perc.
  2. Felöntjük egy fél bögre vízzel, és forralunk rajta egyet.
  3. A kész tésztát a formájában felkockázzuk, és meglocsoljuk a fűszeres vízzel, majd a magokkal együtt tálaljuk melegen vagy hidegen.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2844
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 07.

Ajánló

Többször készítettem már mikróban is. Ez esetben egy kisebb méretű jénai formába öntöttem a tésztát, aminek van teteje is, így meg van oldva, hogy milyen mikrózható edényben készüljön, és teteje is legyen az edénynek. Sárgaborsólisztet, ha nem tudunk beszerezni, akkor jó az is, ha magát a felesborsót finomra megőröljük kávédarálón. A kurkuma csak színezék ebben a receptben, elhagyható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kellemesen fűszeres, indiai, szivacsos állagú sós sütemény. Többféle lisztekből is készülhet, ezúttal sárgaborsólisztből készítettem. Eredeti, ősi recept szerint erjesztik a tésztakeveréket, ma már viszont felfújó anyagokkal érik el a szivacsos állagot.

Hozzávalók

Tészta

"Öntet"

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...