r
Nosalty Logó

Sárgaborsó dhokla

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sárgaborsó dhokla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tészta

"Öntet"

Összesen 57 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tészta

"Öntet"

Összesen 286 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tészta

"Öntet"

Összesen 96 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    1 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 57 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1567.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    2 mg
  • Nátrium
    1556 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 286 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    2 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    1 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

Tészta

"Öntet"

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet a fűszerekkel, sóval és a cukorral elvegyítjük, majd annyi kézmeleg vizet teszünk hozzá, hogy egy sűrű, de még folyós masszát kapjunk. Nem árt neki, ha egy keveset állni hagyjuk, úgy 10 percet, hogy a liszt megszívja magát, de nem fontos.
  2. Belekeverjük a masszába a sütőport és a szódabikarbónát, majd legvégén a citromlevet is. Beleöntjük egy kisebb méretű formába, hogy a tészta magassága közel másfél-két centiméter legyen.
  3. Innentől kezdve kétféle választásunk is van. Vagy tűzhelyen pároló segítségével, fedővel lefedve 20-25 percet pároljuk, amíg a tészta megszilárdul, vagy mikrohullám sütőbe tesszük, és addig mikrózzuk, míg ki nem alakul a szivacsos állag (mikró teljesítményétől függ, hogy hány percig kell mikrózni, nekem kb. 5 perc kellett). Ez esetben le kell fedni az edényt.

"Öntet"

  1. A ghít vagy vajat felolvasztjuk, majd beletesszük a fűszereket. Addig pirítjuk, míg illatozni nem kezdenek, ez körülbelül fél vagy egy perc.
  2. Felöntjük egy fél bögre vízzel, és forralunk rajta egyet.
  3. A kész tésztát a formájában felkockázzuk, és meglocsoljuk a fűszeres vízzel, majd a magokkal együtt tálaljuk melegen vagy hidegen.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2835
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 07.

Ajánló

Többször készítettem már mikróban is. Ez esetben egy kisebb méretű jénai formába öntöttem a tésztát, aminek van teteje is, így meg van oldva, hogy milyen mikrózható edényben készüljön, és teteje is legyen az edénynek. Sárgaborsólisztet, ha nem tudunk beszerezni, akkor jó az is, ha magát a felesborsót finomra megőröljük kávédarálón. A kurkuma csak színezék ebben a receptben, elhagyható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kellemesen fűszeres, indiai, szivacsos állagú sós sütemény. Többféle lisztekből is készülhet, ezúttal sárgaborsólisztből készítettem. Eredeti, ősi recept szerint erjesztik a tésztakeveréket, ma már viszont felfújó anyagokkal érik el a szivacsos állagot.

Hozzávalók

Tészta

"Öntet"

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...