Sárgabarackos morzsolt torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csöpp
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
21g finomliszt76 kcal
-
2g élesztő2 kcal
-
8g tej5 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g vaj18 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
5g tojás6 kcal
A töltelékhez
A morzsalékhoz
-
15g finomliszt55 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
438
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
100g tej56 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
55g tojás69 kcal
A töltelékhez
-
600g tehéntúró882 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
229 kcal
-
300g sárgabarackbefőtt189 kcal
A morzsalékhoz
-
180g finomliszt655 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
5238
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
11.6g finomliszt42 kcal
-
0.9g élesztő1 kcal
-
4.7g tej3 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
-
2.6g tojás3 kcal
A töltelékhez
-
28g tehéntúró41 kcal
-
7g cukor27 kcal
-
7.7g tojás10 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
2.8g étkezési keményítő11 kcal
-
9 kcal
A morzsalékhoz
-
8.4g finomliszt31 kcal
-
4.7g vaj33 kcal
-
4.7g cukor18 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
244
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 564.1 g
-
Cink 131 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 101 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 179 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.7 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 76.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 60 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 214 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
438
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 172.4 g
Zsír
-
Összesen 172.6 g
-
Telített zsírsav 97 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1000 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6769 g
-
Cink 1568 mg
-
Szelén 212 mg
-
Kálcium 847 mg
-
Vas 1211 mg
-
Magnézium 191 mg
-
Foszfor 2146 mg
-
Nátrium 482 mg
-
Réz 61 mg
-
Mangán 51 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 740.4 g
-
Cukor 348 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 917.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1397 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 151 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 721 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 370 micro
-
Kolin: 651 mg
-
Retinol - A vitamin: 1182 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2573 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1130 micro
Összesen
5238
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 315.4 g
-
Cink 73 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 56 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 34 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
244
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A töltelékhez
-
60 dkg tehéntúró
-
15 dkg cukor
-
3 db tojás
-
1 citromból nyert citromhéj
-
4 evőkanál étkezési keményítő
-
30 dkg sárgabarackbefőtt
A morzsalékhoz
-
18 dkg finomliszt
-
10 dkg vaj
-
10 dkg cukor
-
0.5 kk fahéj
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, majd alaposan összedolgozzuk a tésztát. Letakarva duplájára kelesztjük.
- Közben elkészítjük a krémet, és a sárgabarackot alaposan lecsöpögtetjük.
- Egy piteformát kivajazunk, kilisztezünk, majd belesimítjuk a tésztát úgy, hogy peremet is formálunk.
- A krémet ráöntjük a tésztára, a félbevágott sárgabarackokat pedig üreges részükkel lefelé ráhelyezzük.
- A morzsalékot kézzel összekeverjük, és rászórjuk a sárgabarackokra.
- Előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
- Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2381
- Feltöltés dátuma: 2013. április 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Csöpp
55 recept
Lassan újra itt a kajszi szezon, de nekem még van néhány üveg tavalyi befőttem, ezért sütöttem ezt a pitét. Nagyon laktató. Szeletelés előtt érdemes pár órára hűtőszekrénybe tenni.