r
Nosalty Logó

Sárgabarackos morzsolt torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csöpp
Sárgabarackos morzsolt torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsalékhoz

Összesen 438 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsalékhoz

Összesen 5238 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsalékhoz

Összesen 244 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    564.1 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 438 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.4 g

Zsír

  • Összesen
    172.6 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1000 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6769 g
  • Cink
    1568 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    847 mg
  • Vas
    1211 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    2146 mg
  • Nátrium
    482 mg
  • Réz
    61 mg
  • Mangán
    51 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    740.4 g
  • Cukor
    348 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    917.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1397 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    151 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    721 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    651 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2573 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1130 micro
Összesen 5238 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.4 g
  • Cink
    73 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A morzsalékhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, majd alaposan összedolgozzuk a tésztát. Letakarva duplájára kelesztjük.
  2. Közben elkészítjük a krémet, és a sárgabarackot alaposan lecsöpögtetjük.
  3. Egy piteformát kivajazunk, kilisztezünk, majd belesimítjuk a tésztát úgy, hogy peremet is formálunk.
  4. A krémet ráöntjük a tésztára, a félbevágott sárgabarackokat pedig üreges részükkel lefelé ráhelyezzük.
  5. A morzsalékot kézzel összekeverjük, és rászórjuk a sárgabarackokra.
  6. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  7. Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2382
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lassan újra itt a kajszi szezon, de nekem még van néhány üveg tavalyi befőttem, ezért sütöttem ezt a pitét. Nagyon laktató. Szeletelés előtt érdemes pár órára hűtőszekrénybe tenni.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A morzsalékhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...