r
Nosalty Logó

Sajttorta meggytetővel Gizitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Sajttorta meggytetővel Gizitől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Kekszes alap

Mascarponés-habos krém

Meggyöntet

Összesen 748 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Kekszes alap

Mascarponés-habos krém

Meggyöntet

Összesen 5960 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Kekszes alap

Mascarponés-habos krém

Meggyöntet

Összesen 266 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 748 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    392.7 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1281.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    807 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    536.5 g
  • Cukor
    253 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1521 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1493 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 5960 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

Kekszes alap

Mascarponés-habos krém

Meggyöntet

Elkészítés

Kekszes alap

  1. A kétféle kekszet daráljuk le, vagy morzsoljuk össze, majd alaposan keverjük össze. A vajat olvasszuk fel, majd öntsük hozzá a morzsalékos kekszhez, és keverjük össze.
  2. A tortaformát béleljük ki sütőpapírral úgy, hogy a peremét is befedje, majd öntsük bele az összekevert kekszet, és egyenletesen lapogassuk bele a formába. (tenyérrel nyomkodjuk le)
  3. Ezután tegyük be a hűtőbe legalább fél órára, hogy megdermedjen.

Mascarponés-habos krém

  1. A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, facsarjuk hozzá a citromlevet, és keverjük simára a krémet. (ízlés szerint több cukrot és citromlevet is tehetünk hozzá)
  2. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd egy keverőkanállal, apránként keverjük hozzá a mascarponekrémhez.
  3. A tortaformát vegyük ki a hűtőből, majd a kekszes alapra egyenletesen kanalazzuk rá a krémet.
  4. Ezután tegyük vissza a hűtőbe pár órára, vagy egész éjszakára hogy a krém kellően megdermedjen.

Meggyöntet

  1. Egy serpenyőbe tegyük bele a meggyet, öntsünk rá a meggyléből, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget és az őrölt fahéjat, a rumaromát, majd főzzük kb. 15 percig.
  2. Az étkezési keményítőt keverjük simára a hideg vízzel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk a forrásban lévő meggyhez.
  3. Ezután 1-2 perc alatt, kevergetve sűrítsük be, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki teljesen.
  4. Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a tortaformát, majd a tortát helyezzük egy tortatálra, és ízlés szerint kanalazzuk rá a teljesen kihűlt meggyöntetet.
  5. Az elkészült tortát ízlés szerint szeleteljük fel, helyezzük süteményes tányérra, majd úgy kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1133
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Kekszes alap

Mascarponés-habos krém

Meggyöntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...