r
Nosalty Logó

Sajtszószban sült húspogácsák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Sajtszószban sült húspogácsák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1023 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4083 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.5 g

Zsír

  • Összesen
    71.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2209.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    665 mg
  • Nátrium
    774 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    443 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    437 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 1023 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    210.1 g

Zsír

  • Összesen
    284.6 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8838.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    2508 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    2660 mg
  • Nátrium
    3097 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1037.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1772 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    805 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1746 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    592 micro
Összesen 4083 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Húspogácsákhoz darált húst összekeverjük a vízben áztatott és kinyomkodott zsemlékkel, felvert tojásokkal, 4 ek zsemlemorzsával, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és fűszerpaprikával meghintjük. Közepes méretű gombócokat formázunk belőle, maradék 4 ek zsemlemorzsába hempergetjük, és forró olajban kisütjük.
  2. Tejfölt vízzel, tejjel, krémsajttal, liszttel és a mustárral alaposan kikeverjük. Belekeverjük a reszelt sajt felét, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
  3. Egy közepes tepsit vajjal kikenünk, sajtszósz több mint a felét beleöntjük. Húspogácsákat belepottyantjuk, végül a maradék sajtszószt ráöntjük, hogy teljesen ellepje.
  4. Lefedjük alufóliával, és előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Levesszük róla a fóliát, maradék reszelt sajttal meghintjük, és még pár percig tovább sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 187
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5085
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtszószban sült húspogácsák
Salamon Csilla 1203 recept

Kifőtt tésztával tálaltam, de bármilyen körettel elkészíthető, ki mit szeret.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...