Sajtos-zöldséges töltött paprika
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
A töltött paprikához
-
500g zöldpaprika82 kcal
-
25g zöldborsó20 kcal
-
9g zsemle25 kcal
-
17g tej9 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
83g csirkemáj99 kcal
-
40g főtt tojás62 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
17g füstölt sajt55 kcal
-
17g trappista sajt59 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
48g gombakonzerv15 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
267g burgonya154 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
A tálaláshoz
-
33g paradicsom6 kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
A töltött paprikához
-
3000g zöldpaprika492 kcal
-
150g zöldborsó122 kcal
-
54g zsemle147 kcal
-
100g tej56 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
500g csirkemáj595 kcal
-
240g főtt tojás372 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g füstölt sajt328 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
290g gombakonzerv93 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
1600g burgonya924 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
A tálaláshoz
-
200g paradicsom36 kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
A töltött paprikához
-
42.8g zöldpaprika7 kcal
-
2.1g zöldborsó2 kcal
-
0.8g zsemle2 kcal
-
1.4g tej1 kcal
-
0.6g petrezselyem0 kcal
-
2.6g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.2g olívaolaj2 kcal
-
7.1g csirkemáj8 kcal
-
3.4g főtt tojás5 kcal
-
1.6g tojás2 kcal
-
1.4g füstölt sajt5 kcal
-
1.4g trappista sajt5 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
4.1g gombakonzerv1 kcal
-
4.3g tejföl8 kcal
-
22.8g burgonya13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g olívaolaj2 kcal
A tálaláshoz
-
2.9g paradicsom1 kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 43 g
Zsír
-
Összesen 36.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 547 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1810.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 327 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 143 mg
-
Foszfor 730 mg
-
Nátrium 510 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 822.8 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 3075 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 411 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 171 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 654 micro
-
Kolin: 400 mg
-
Retinol - A vitamin: 2939 micro
-
α-karotin 134 micro
-
β-karotin 1564 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 891 micro
-
Lut-zea 2725 micro
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 257.9 g
Zsír
-
Összesen 217.3 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 3280 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10860.9 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 473 mg
-
Kálcium 1963 mg
-
Vas 80 mg
-
Magnézium 858 mg
-
Foszfor 4378 mg
-
Nátrium 3060 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 438.2 g
-
Cukor 109 mg
-
Élelmi rost 92 mg
VÍZ
-
Összesen 4937 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 18453 micro
-
B6 vitamin: 15 mg
-
B12 Vitamin: 89 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 2467 mg
-
D vitamin: 309 micro
-
K vitamin: 1026 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 13 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 82 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3923 micro
-
Kolin: 2398 mg
-
Retinol - A vitamin: 17636 micro
-
α-karotin 805 micro
-
β-karotin 9387 micro
-
β-crypt 263 micro
-
Likopin 5346 micro
-
Lut-zea 16349 micro
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 155 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 263 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 252 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 134 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 76 micro
-
Lut-zea 233 micro
Hozzávalók
A töltött paprikához
-
1 db zsemle
-
1 dl tej
-
1 csokor petrezselyem
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 ek olívaolaj
-
50 dkg csirkemáj
-
4 db főtt tojás
-
2 db tojás
-
16 közepes db burgonya
-
só ízlés szerint
A tálaláshoz
-
2 közepes db paradicsom
Elkészítés
A töltött paprikához
- A májat apróra vágjuk.
- A hagymákat tisztítjuk és finomra vágjuk.
- Az olívaolajon a kétféle hagymát kevés sóval, fedő alatt megpároljuk.
- Sós vízben feltesszük főni a tojásokat, 10 perc alatt keményre főzzük.
- Sós vízben megfőzzük kb. 12 perc alatt a zöldborsót, majd leszűrjük.
- Beletesszük a hagymás olívaolajba a gombát és a finom kicsire vágott májat, őrölt borsot, majorannát és fedő alatt kis lángon készre pároljuk, kb. 25-30 perc (néha keverjük meg).
- Finomra vágjuk a petrezselyem zöldjét.
- A zöldpaprikák tetejét levágjuk, kicsumázzuk, tetejét visszahelyezzük.
- Mind a kettő sajtot egy-egy kis tányérra lereszeljük.
- A nyers tojásokat felverjük.
- Egy tálban a zsemlét beáztatjuk kevés tejben, ha felszívta, kinyomjuk, és elmorzsoljuk.
- A kinyomkodott zsemlét egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a zöldborsót, a petrezselyemzöldet, a kétféle reszelt sajtot, a főtt és áttört kemény tojást, sót, őrölt borsot, a hagymás-gombás-májat, elkeverjük, adunk hozzá tejfölt, a két felvert nyers tojást, és összekeverjük, kóstoljuk, szükség szerint tejfölt adunk hozzá, és ízesítjük, ha kell sóval, borssal vagy majorannával
- A kicsumázott paprikákba töltjük, a paprika tetejét visszahelyezzük, tepsibe téve szorosan egymás mellé, lelocsoljuk kevés olívaolajjal és sütőben, alufólia alatt, kb. 25- 30 percig pároljuk, majd levesszük az alufóliát, és egy kicsit megpirítjuk a paprikákat.
- Sós vízben héjastól megfőzzük a megmosott burgonyákat, kb. 20-25 perc alatt kész (nagyságától függ).
- A paradicsomokat felszeleteljük.
- Tálaljuk a töltött paprikát a héjában főtt burgonyával és a paradicsom szeletekkel.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40 x30 x 8
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2568
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 03.
Ajánló
Finom fehér bort kínáljunk mellé. Aki nem szereti, ásványvizet vagy házi szörpöt. Tálalhatjuk burgonyapürével, petrezselymes burgonyával, párolt rizzsel, rizibizivel. Finom tejföllel is meglocsolhatjuk. Nagyon finom a párolás, sütés után a paprika íze is, ne hagyjuk ki, ehető, sőt, valami fantasztikus a paprika és a tölteléke, valamint a paradicsom és burgonya együtt. Ugyanígy finom burgonya más módon való elkészítésével, vagy rizzsel. Én finom burgonyát kaptam, amit héjastól is meg lehet enni, sőt kifjezetten finom. Jó étvágyat kívánok, és sikeres próbálkozást!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Rengeteg zöldpaprikánk lett, és valami nem túl laktató, de finom ételt szerettem volna készíteni, ami már nem lecsó, szerencsére azt sokat készítettem. Hirtelen gondolat volt a töltött paprika, ami első hallásra a paradicsomszószos megoldás, de mondtam a családnak, ez most valami másfajta lesz, most variálok, hogy oldjam meg, de sikerülnie kell. Ezt a tölteléket, és ezt a megoldást választottam, és nem bántam meg: illat, íz, látvány, fincsi lett:-). Persze a tölteléke, tovább variálható aszerint, kinek mi az ízlése, és mi van otthon. Rengeteg szeletelt paradicsommal, látványnak is szép volt, és finom is. A töltelék összeállítása kissé macerás volt, de megérte.