Sajtos-tejszínes zöldségleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
71 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
30g karalábé6 kcal
-
33g zeller12 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
25g tömlős krémsajt45 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
375g víz0 kcal
A vajgaluskához
-
14g tojás17 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
0g só0 kcal
-
38g rétesliszt137 kcal
Összesen
471
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
120g karalábé24 kcal
-
130g zeller47 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
100g tömlős krémsajt180 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
1500g víz0 kcal
A vajgaluskához
-
55g tojás69 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g rétesliszt546 kcal
Összesen
1876
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
3.2g vöröshagyma1 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
-
5.7g sárgarépa2 kcal
-
3.2g fehérrépa2 kcal
-
4.3g karalábé1 kcal
-
4.6g zeller2 kcal
-
7.1g zöldborsó6 kcal
-
3.5g főzőtejszín5 kcal
-
3.5g tömlős krémsajt6 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
0 kcal
-
1.6g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
53.2g víz0 kcal
A vajgaluskához
-
2g tojás2 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.3g rétesliszt19 kcal
Összesen
67
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 22.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 554.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 229 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 569.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 459 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 219 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 1248 micro
-
β-karotin 3765 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2025 micro
Összesen
471
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53 g
Zsír
-
Összesen 89.3 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 280 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2217.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 486 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 243 mg
-
Foszfor 916 mg
-
Nátrium 470 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 219.2 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 2276.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1836 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 232 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 876 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 385 micro
-
Kolin: 285 mg
-
Retinol - A vitamin: 374 micro
-
α-karotin 4993 micro
-
β-karotin 15060 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 8099 micro
Összesen
1876
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 78.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 80.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 177 micro
-
β-karotin 535 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 287 micro
Összesen
67
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
4 ek napraforgó olaj
-
2 db sárgarépa
-
1 db fehérrépa
-
0.5 db karalábé
-
0.5 db zeller
-
1 dl főzőtejszín
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
tárkony ízlés szerint
-
1.5 l víz
A vajgaluskához
Elkészítés
A leveshez
- A finomra vágott hagymát az olajon kevergetve megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, és 2-3 percig kevergetve kissé megpirítjuk.
- Liszttel megszórjuk, átforgatjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát,elkeverjük, és felöntjük kb. 1,5 liter vízzel. Felforraljuk, majd belerakjuk a borsót is.
- Fűszerezzük a finomra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal, ételízesítővel, tárkonnyal. Lefedjük, de kis rést hagyunk rajta, és puhára főzzük.
- Közben a tejszínt és a sajtot elkeverjük, majd egy kevés forró levessel hőkiegyenlítést végzünk. A leveshez adjuk, kicsit kiforraljuk, ha szükséges, utánízesítjük.
- A vajgaluskához a tojást megsózzuk, hozzáadjuk a vajat, egy villávaljól eldolgozzuk, majd fokozatosan adagolva a réteslisztet,galuskát készítünk, kicsit állni hagyjuk.
- Legvégül egy teáskanállal ízlés szerint a levesbe szaggatjuk. (Víz nem kell a galuskába!)Nagyon finom állagú lesza vajtól.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 6017
- Feltöltés dátuma: 2013. április 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Könnyű, finom tavaszi leves.