r
Nosalty Logó

Sajtos-tejszínes zöldségleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Sajtos-tejszínes zöldségleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A vajgaluskához

Összesen 471 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A vajgaluskához

Összesen 1876 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A vajgaluskához

Összesen 67 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    569.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    219 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    1248 micro
  • β-karotin
    3765 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2025 micro
Összesen 471 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    89.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2217.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    916 mg
  • Nátrium
    470 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    2276.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1836 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    232 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    876 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    374 micro
  • α-karotin
    4993 micro
  • β-karotin
    15060 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    8099 micro
Összesen 1876 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    78.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    535 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 67 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A vajgaluskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A finomra vágott hagymát az olajon kevergetve megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, és 2-3 percig kevergetve kissé megpirítjuk.
  2. Liszttel megszórjuk, átforgatjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát,elkeverjük, és felöntjük kb. 1,5 liter vízzel. Felforraljuk, majd belerakjuk a borsót is.
  3. Fűszerezzük a finomra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal, ételízesítővel, tárkonnyal. Lefedjük, de kis rést hagyunk rajta, és puhára főzzük.
  4. Közben a tejszínt és a sajtot elkeverjük, majd egy kevés forró levessel hőkiegyenlítést végzünk. A leveshez adjuk, kicsit kiforraljuk, ha szükséges, utánízesítjük.
  5. A vajgaluskához a tojást megsózzuk, hozzáadjuk a vajat, egy villávaljól eldolgozzuk, majd fokozatosan adagolva a réteslisztet,galuskát készítünk, kicsit állni hagyjuk.
  6. Legvégül egy teáskanállal ízlés szerint a levesbe szaggatjuk. (Víz nem kell a galuskába!)Nagyon finom állagú lesza vajtól.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 5984
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos-tejszínes zöldségleves
Katharosz 499 recept

Könnyű, finom tavaszi leves.

Hozzávalók

A leveshez

A vajgaluskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...