r
Nosalty Logó

Sajtos tálka töltve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Sajtos tálka töltve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír

a tapenade-hoz

a sajtos tálkához

a töltelékhez

Összesen 237 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír

a tapenade-hoz

a sajtos tálkához

a töltelékhez

Összesen 1179 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír

a tapenade-hoz

a sajtos tálkához

a töltelékhez

Összesen 188 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1368.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    800 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 237 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    62.5 g

Zsír

  • Összesen
    92 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6842 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    1696 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    988 mg
  • Nátrium
    4001 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    399.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    584 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    182 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    425 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1782 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1515 micro
Összesen 1179 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1086 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    635 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    817 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

a tapenade-hoz

a sajtos tálkához

a töltelékhez

Elkészítés

a tapenade-hoz

  1. A tapenade-hoz az összes hozzávalót rakjuk késes aprítógépbe, és daráljuk krémesre. Ebből csak 1 ek kell az egész recepthez. Az ajánlatnál van még ötlet, hogy mit kezdjünk a maradékkal.

a sajtos tálkához

  1. A tálkákhoz reszeljük le a sajtokat, keverjük el a szárított bazsalikommal.
  2. Szilikon lappal bélelt sütőlemezre púpos evőkanálnyi halmokat rakunk, amit kb. 8 cm átmérőjűre elegyengetünk.
  3. Forró sütőbe rakva megolvasztjuk. Kicsit hagyjuk hűlni (1-2 perc), fordító lapáttal óvatosan felemeljük. Mini muffin tepsi hátuljára ráborítjuk, és tálka alakúra formázzuk, de óvatosan, nehogy elszakadjon.

a töltelékhez

  1. A paradicsomokat félbevágjuk, kimagozzuk, majd kis kockára vágjuk. Összekeverjük egy evőkanál tapenade-val, illetve a felaprított friss bazsalikom levéllel. Belekanalazzuk a tálkákba, és már fogyaszthatjuk is. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1042
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 04.

Ajánló

A maradék tapenade-t rákenhetjük fokhagymás pirítósra, aminek a tetejére humuszt is kanalazunk. Ezt viszont csak fokhagyma mániásoknak ajánlom, mert mindhárom rétegben van belőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Készítettem egy nagy adag tapenadet, és ötleteket kerestem hozzá, hogyan tálaljam? Ezeket a sajtos kosárkákat 1-2 órán belül el kell fogyasztani, mert utána megkeményedik.

Hozzávalók

a tapenade-hoz

a sajtos tálkához

a töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...