Sajtos tálka töltve
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
witch
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 16% Zsír
a tapenade-hoz
-
30g fekete olajbogyó35 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
3g kapribogyó1 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
3g olívaolaj28 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
9 kcal
a sajtos tálkához
-
16g parmezán sajt63 kcal
-
16g cheddar sajt64 kcal
-
8g füstölt sajt26 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
a töltelékhez
-
40g paradicsom7 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
237
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 16% Zsír
a tapenade-hoz
-
150g fekete olajbogyó174 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
13g kapribogyó3 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
20g szardellapaszta43 kcal
a sajtos tálkához
-
80g parmezán sajt314 kcal
-
80g cheddar sajt322 kcal
-
40g füstölt sajt131 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
a töltelékhez
-
200g paradicsom36 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
1179
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 16% Zsír
a tapenade-hoz
-
23.8g fekete olajbogyó28 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
2.1g kapribogyó0 kcal
-
1.4g petrezselyem1 kcal
-
2.5g citromlé1 kcal
-
2.5g olívaolaj22 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
3.2g szardellapaszta7 kcal
a sajtos tálkához
-
12.7g parmezán sajt50 kcal
-
12.7g cheddar sajt51 kcal
-
6.3g füstölt sajt21 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
a töltelékhez
-
31.7g paradicsom6 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
188
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1368.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 339 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 198 mg
-
Nátrium 800 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 79.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 356 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1029 micro
-
Lut-zea 303 micro
Összesen
237
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 62.5 g
Zsír
-
Összesen 92 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 134 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6842 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 1696 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 988 mg
-
Nátrium 4001 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 399.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 584 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 182 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 425 micro
-
α-karotin 202 micro
-
β-karotin 1782 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 1515 micro
Összesen
1179
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1086 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 269 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 157 mg
-
Nátrium 635 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 283 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 817 micro
-
Lut-zea 240 micro
Összesen
188
kcal
Hozzávalók
a tapenade-hoz
-
15 dkg fekete olajbogyó
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 ek kapribogyó
-
3 ek petrezselyem
-
2 ek citromlé
-
2 ek olívaolaj
-
0.3 teáskanál fekete bors
-
2 dkg szardellapaszta
a sajtos tálkához
-
8 dkg parmezán sajt
-
8 dkg cheddar sajt
-
4 dkg füstölt sajt
-
2 csipet bazsalikom
a töltelékhez
-
2 közepes db paradicsom
Elkészítés
a tapenade-hoz
- A tapenade-hoz az összes hozzávalót rakjuk késes aprítógépbe, és daráljuk krémesre. Ebből csak 1 ek kell az egész recepthez. Az ajánlatnál van még ötlet, hogy mit kezdjünk a maradékkal.
a sajtos tálkához
- A tálkákhoz reszeljük le a sajtokat, keverjük el a szárított bazsalikommal.
- Szilikon lappal bélelt sütőlemezre púpos evőkanálnyi halmokat rakunk, amit kb. 8 cm átmérőjűre elegyengetünk.
- Forró sütőbe rakva megolvasztjuk. Kicsit hagyjuk hűlni (1-2 perc), fordító lapáttal óvatosan felemeljük. Mini muffin tepsi hátuljára ráborítjuk, és tálka alakúra formázzuk, de óvatosan, nehogy elszakadjon.
a töltelékhez
- A paradicsomokat félbevágjuk, kimagozzuk, majd kis kockára vágjuk. Összekeverjük egy evőkanál tapenade-val, illetve a felaprított friss bazsalikom levéllel. Belekanalazzuk a tálkákba, és már fogyaszthatjuk is. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1047
- Feltöltés dátuma: 2014. április 04.
Ajánló
A maradék tapenade-t rákenhetjük fokhagymás pirítósra, aminek a tetejére humuszt is kanalazunk. Ezt viszont csak fokhagyma mániásoknak ajánlom, mert mindhárom rétegben van belőle.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
witch
735 recept
Készítettem egy nagy adag tapenadet, és ötleteket kerestem hozzá, hogyan tálaljam? Ezeket a sajtos kosárkákat 1-2 órán belül el kell fogyasztani, mert utána megkeményedik.