r
Nosalty Logó

Sajtos - sonkás muffin

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos - sonkás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 162 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1935 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    804.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 162 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    109.8 g

Zsír

  • Összesen
    72.2 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    680 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9656.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    2580 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    2703 mg
  • Nátrium
    4019 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    370.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    677 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    657 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    177 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1683 micro
Összesen 1935 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    910.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A konzerv kukorica levét leszűrjük, a sonkát vékony csíkokra vágjuk.
  2. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a tojást, tejet, sót, borsot, belereszeljük a hagymát. Keverőgéppel alacsony, majd magas fokozaton eldolgozzuk.
  3. A sajtot, sonkát, kukoricát, és a fűszereket hozzáadjuk.
  4. Muffinsütőbe kanalazzuk (muffinpapírral béleljük), és sütőben megsütjük.
  5. Ha kisült, 10 percig pihentetjük a muffinformában.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 566
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 82823
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 20.

Ajánló

Az eredeti recept gombát ír, kukorica helyett és nincs benne vöröshagyma, oregánó, és bazsalikom sem, ez az én elgondolásom volt. Gázsütőben 2-3 fokozaton kell sütni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedvenc DrOetker szakácskönyvemből van szintén. Már kicsit unja a család a sonkás-sajtos szendvicseket, amit mindennap pakolok tízóraira, ezért próbáltam valami újdonsággal előrukkolni nekik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...