r
Nosalty Logó

Sajtos sárgaborsó-főzelék

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
pussycat
Sajtos sárgaborsó-főzelék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 18% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 407 kcal
  • 18% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2026 kcal
  • 18% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 323 kcal
  • 18% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    924.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    920 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 407 kcal
  • 18% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    109.1 g

Zsír

  • Összesen
    105.3 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4621.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    1130 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    1586 mg
  • Nátrium
    1578 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    513 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    481 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 2026 kcal
  • 18% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    735.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    733 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 323 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát, hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, és az olajon a szalonnával kezdve, sorban egymás utánmegsütjük.
  2. Hozzáadjuk az előzőeste beáztatott sárgaborsót.
  3. Megszórjuk a pirospaprikával és a fűszerekkel, majd felöntjük kétszerannyi vízzel, mint ami ellepi.
  4. Addig főzzük sűrűn kevergetve, amíg a borsószét nem fő. Vigyázzunk, mert először könnyen kifut, későbbpedig könnyen leragad.
  5. Aki úgy szeretné, botmixerrel pürésítheti is. A sűrűséget vízzel valóhígítássalszabályozhatjuk.
  6. Hozzáadjuk a paradicsompürét, és ha egyet forr, elzárjuk, és beletesszük a reszelt sajtot. Jól elkeverjük.
  7. Amikor a sajt elolvadt, lehet tálalni. Díszítésnek sajttal még megszórjuk.
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 236
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 36086
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pussycat 150 recept

A mostani hidegben ez egy jó kis lélekmelegítő főzelék, bármilyen feltét illik hozzá. Vegetáriánusok kihagyják a szalonnát, és egy tápláló egytálételnek felel meg.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...