r
Nosalty Logó

Sajtos-paprikás csirke

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Sajtos-paprikás csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

a húshoz

a sajtszószhoz

továbbá

Összesen 813 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

a húshoz

a sajtszószhoz

továbbá

Összesen 3249 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

a húshoz

a sajtszószhoz

továbbá

Összesen 147 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2227 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    543 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    646 mg
  • Nátrium
    856 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    506 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    630 micro
  • β-karotin
    2402 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 813 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    210.5 g

Zsír

  • Összesen
    150 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8908.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    314 mg
  • Kálcium
    2173 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    2583 mg
  • Nátrium
    3425 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1025.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2025 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    700 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    780 micro
  • Kolin:
    516 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1081 micro
  • α-karotin
    2521 micro
  • β-karotin
    9607 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    753 micro
Összesen 3249 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    115 micro
  • β-karotin
    439 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

a húshoz

a sajtszószhoz

továbbá

Elkészítés

a húshoz

  1. Egy nagy serpenyőben a felhevített olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott vöröshagymát.
  2. Rakjuk bele a falatnyira darabolt húst, süssük fehéredésig. Adjuk hozzá a julienre vágott sárgarépát meg a hasábokra vágott paprikákat. Sózzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk.

a sajtszószhoz

  1. Közben elkészítjük a sajtszószt. Egy kis lábasban olvasszuk fel a vajat, szórjuk rá a lisztet, sózzuk, ízesítsük cayenne borssal. Kevergetve forrósítsuk fel, fokozatosan öntsük hozzá a tejet, habverővel alaposan kikeverve, hogy ne legyen csomós. Addig főzzük, amíg besűrűsödik.
  2. Szórjuk bele a reszelt sajtot, és kevergessük, amíg elolvad.
  3. Öntsük a szószt a megpuhult paprikás húsra, és egyet rottyantunk rajta. Tűzről lehúzva rakjuk félre.

továbbá

  1. A tésztát bő, forró, sós vízben főzzük ki.
  2. Szűrjük le alaposan, de ne öblítsük le hideg vízzel, hanem úgy forrón forgassuk össze a húsos szósszal.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3458
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tortilla levest főztem, és a kaliforniai paprikák túl nagyok voltak, így csak a felét raktam bele. A maradékhoz találtam ki ezt az ételt. Először csak a húst, aztán a szószt is, hogy ne legyen száraz. Rizsköret is eszembe jutott, de mostanában abból már túl sok volt, ezért főztem ki a tésztát hozzá. Nem is baj, mert a rigatoniban el tud bújni jól a szósz, kívülről meg belekapaszkodik a bordákba. A brokkoliból csak két rózsa árválkodott a hűtőben, megsajnáltam, szóval ha az nincs pont kéznél, akkor kihagyható a receptből.

Hozzávalók

a húshoz

a sajtszószhoz

továbbá

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...