r
Nosalty Logó

Sajtos padlizsánpizza

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Szega
Sajtos padlizsánpizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 931 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1861 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.5 g

Zsír

  • Összesen
    71.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4308.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    1215 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    871 mg
  • Nátrium
    2060 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    491 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    389 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    826 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    27790 micro
  • Lut-zea
    419 micro
Összesen 931 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95 g

Zsír

  • Összesen
    142.2 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8617.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    2431 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1742 mg
  • Nátrium
    4120 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    982.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    918 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    779 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1651 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    55580 micro
  • Lut-zea
    839 micro
Összesen 1861 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4179 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossunk meg egy nagyobb padlizsánt, a két végét vágjuk le, és kb. 1 cm vastagságú karikára szeleteljük fel. Sózzuk be mindkét felét, és hagyjuk állni kb. 20 percig.
  2. Egy itatós papírral óvatosan töröljük le a nedvességet a padlizsánról, majd kenjük be olívaolajjal őket, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 20-25 percre
  3. Közben állítsuk össze a szószt: Tálba tegyük a paradicsomszószt, a lereszelt parmezánt, az összecsíkozott bazsalikomot, fokhagymaport, sót, borsot, csilipehelyt, majd jó alaposan keverjük össze a hozzávalókat.
  4. Vegyük ki a sütőből a padlizsánokat, és tegyünk minden karikára elegendő szószt, majd szórjuk meg reszelt mozzarellával és reszelt cheddar sajttal. Mehet vissza a sütőbe 1-2 percre, hogy a sajt szépen ráolvadjon, és már kész is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1953
  • Feltöltés dátuma: 2019. július 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vegetáriánusoknak és diétázóknak ideális nassolni való, vagy akár főétel, de köretnek is jó lehet. Én vacsorára csináltam. Akkor 3-4 karikától elteltem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...