r
Nosalty Logó

Sajtos pacalpörkölt

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajtos pacalpörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 518 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 4147 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1221.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    389.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    512 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 518 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    317.5 g

Zsír

  • Összesen
    211.9 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    2686 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9772.7 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    286 mg
  • Kálcium
    2919 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    619 mg
  • Foszfor
    2784 mg
  • Nátrium
    3097 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    3117.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    687 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    31 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    327 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    4095 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    692 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    518 micro
Összesen 4147 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    59 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vékony csíkokra vágott, több vízben jól megmosott pacalt, ha erősebb az illata még átmossuk 1-2 ek ecettel felturbózott vízben, majd a főzést megelőző napon 1-2 órát abáljuk a 3 gerezd fokhagymával, majd leszűrjük.
  2. Másnap hagyományos módon elkészítjük a pacalpörköltet, a kockára vágott hagymát megpirítjuk üvegesre az olajon a sóval, majd ezt követően a tűzről levéve, beletesszük a pirospaprikát, a csíkokra vágott pacalt, borsot, köményt, a karikára vágott TVpaprikát és a szintén karikákra szelt paradicsomot, és vízzel felöntve visszatesszük a tűzhelyre.
  3. Főzés közben még saját szájízre igazítható a fűszerek aránya, esetleg csípős zöldpaprikávalvagy erős paprika őrleménnyel, valamint 1-2 dl vörösborral fokozható az íze. Amennyiben elfő a víz, pótoljuk, de ne túl sokkal, inkább legyen jó sűrű a szaft.
  4. Mikor elkészül a főtt burgonyára szedve tálaljuk, bőségesen megszórva trappista sajttal. Ha véletlenül nincs trappista, más kemény sajt is használható (illetve én kinyomós sajttal is készítettem már).
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2530
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 28.

Ajánló

Vörösbor, édes, félédes vagy akár száraz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túl nagy sztori nem kötődik hozzá. Imádjuk a pacalt, imádjuk a sajtot, így hát miért ne házasíthatnánk e két ételt egymással?! ;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...