r
Nosalty Logó

Sajtos-hagymás muffin

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nimfa
Sajtos-hagymás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A forma kikenéséhez

A tetejére

Összesen 555 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A forma kikenéséhez

A tetejére

Összesen 2219 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A forma kikenéséhez

A tetejére

Összesen 214 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1733.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    573 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    576 mg
  • Nátrium
    506 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 555 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.6 g

Zsír

  • Összesen
    87 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6933.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    2294 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    2305 mg
  • Nátrium
    2026 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    723 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    718 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    548 micro
Összesen 2219 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    668 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A forma kikenéséhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A hagymákat felkarikázzuk, a fokhagymát felaprítjuk. Serpenyőben az olajon aranybarnára pirítjuk őket, közben rászórjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, és ha a hagyma kihűlt, hozzákeverjük.
  3. A tejet a tojásokkal kissé felverjük, majd a lisztes keverékkel jól eldolgozzuk.
  4. Ezután kivajazzuk a sütőformát, és beleadagoljuk a tésztát. A tetejére reszelt sajtot szórunk, de tehetünk rozmaringot, köménymagot vagy szezámmagot is.
  5. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 227
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 29279
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 04.

Ajánló

Nagyon finom sós sütemény, ehetjük magában vagy akár bor vagy sör mellé.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én csak fűszeres sajtot találtam éppen itthon, így az csücsül a tetején meg mindenféle fűszerek, de szerintem így is isteni finom. Mivel elég rossz minőségű muffinpapírt találtam csak itthon, így nagyon nehezen jött le az aljáról, ajánlom inkább a kivajazást.

Hozzávalók

A tésztához

A forma kikenéséhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...