Sajtos-hagymás kelt torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ági78
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 10% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
63g graham-liszt208 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
13g margarin90 kcal
-
7 kcal
-
31g tej18 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
1g só0 kcal
A töltelékhez
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
40g edami sajt143 kcal
-
34g kockasajt114 kcal
A kenéshez
-
8g margarin54 kcal
Összesen
867
kcal
- 10% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
250g graham-liszt830 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
125g tej70 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
4g só0 kcal
A töltelékhez
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
160g edami sajt571 kcal
-
136g kockasajt454 kcal
A kenéshez
-
30g margarin215 kcal
Összesen
3455
kcal
- 10% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
20.1g graham-liszt67 kcal
-
12g finomliszt44 kcal
-
8.8g tojás11 kcal
-
4g margarin29 kcal
-
2 kcal
-
10g tej6 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
0.3g só0 kcal
A töltelékhez
-
14.5g vöröshagyma5 kcal
-
1.3g olívaolaj11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
12.8g edami sajt46 kcal
-
10.9g kockasajt36 kcal
A kenéshez
-
2.4g margarin17 kcal
Összesen
277
kcal
- 10% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.2 g
Zsír
-
Összesen 44.1 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7054.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 379 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 539 mg
-
Nátrium 5987 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 91.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 300 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 289 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 130 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 268 micro
Összesen
867
kcal
- 10% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 104.9 g
Zsír
-
Összesen 176.2 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 502 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 28216.4 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 1517 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 414 mg
-
Foszfor 2154 mg
-
Nátrium 23948 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 374.4 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 364.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1199 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 111 micro
-
K vitamin: 94 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 408 micro
-
Kolin: 431 mg
-
Retinol - A vitamin: 1156 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 520 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1070 micro
Összesen
3455
kcal
- 10% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2265.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 173 mg
-
Nátrium 1923 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 29.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
277
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg graham-liszt
-
15 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
2.5 dkg friss élesztő
-
1.3 dl tej
-
1 ek cukor
-
0.5 tk só
A töltelékhez
-
2 közepes db vöröshagyma
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
16 dkg edami sajt
A kenéshez
Elkészítés
A tésztához
- Az apróra vágott hagymát olívaolajon megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. Mikor szép aranybarna, levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.
- A tejet meglangyosítjuk, egy csipet cukorral és egy csipet liszttel felfuttatjuk benne az élesztőt.
- Egy nagy tálba kimérjük a kétféle lisztet, hozzáadjuk a maradék cukrot, a sót, tojásokat, az olvasztott margarint és a felfuttatott élesztőt, majd összedolgozzuk a tésztát.
- Letakarva a duplájára kelesztjük (kb. fél óra).
- A sütőt előmelegítjük 190°C-ra.
- A tésztát két egyenlő részre osztjuk, majd mindkettőt kör alakúra nyújtjuk (kb. 30 cm átmérővel).
- A kerek tésztalapokat négy-négy részre vágjuk.
- A körcikkeket megtöltjük. A hagymát elosztjuk úgy, hogy minden tésztára egyformán jusson. Az edami sajtot nyolc egyenlő részre osztjuk. A sajtcikkeket és az edami sajtot a hagymára helyezzük. A tésztacikkek széleit alaposan összedolgozzuk úgy, hogy végül nyolc darab háromszög formájú batyut kapjunk. Ezek lesznek a tortaszeletek.
- Egy 26 cm átmérőjű piteformát kikenünk olvasztott margarinnal, majd a "tortaszeleteket" belehelyezzük a formába úgy, hogy az összeillesztett részük kerüljön alulra és széleiket megkenjük margarinnal, hogy ne ragadjanak össze.
- A "torta" tetejét is megkenjük margarinnal, majd előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 105
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6220
- Feltöltés dátuma: 2012. február 27.
Ajánló
Sok volt a húsból mostanság, ezért az most kimaradt a töltelékből, de sonkával vagy tarjával is finom lehet. Azért legközelebb az is kerül bele. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Ági78
149 recept
Gondoltam, meglepem magunkat egy finom vasárnapi reggelivel, de nem akartam sok kis buktát csinálni. Törtem kicsit a fejem, és arra gondoltam, hogy miért is ne lehetne a kelt tésztából tortaszeleteket formázni.:) Mutatós lett, és nem utolsó sorban könnyen szétválaszthatók a szeletek, így nem potyog ki a töltelék. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/