r
Nosalty Logó

Sajtos-hagymás kelt torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ági78
Sajtos-hagymás kelt torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 867 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 3455 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 277 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7054.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    539 mg
  • Nátrium
    5987 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 867 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.9 g

Zsír

  • Összesen
    176.2 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    502 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    28216.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1517 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    414 mg
  • Foszfor
    2154 mg
  • Nátrium
    23948 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    374.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1199 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    520 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1070 micro
Összesen 3455 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2265.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    1923 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az apróra vágott hagymát olívaolajon megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. Mikor szép aranybarna, levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.
  2. A tejet meglangyosítjuk, egy csipet cukorral és egy csipet liszttel felfuttatjuk benne az élesztőt.
  3. Egy nagy tálba kimérjük a kétféle lisztet, hozzáadjuk a maradék cukrot, a sót, tojásokat, az olvasztott margarint és a felfuttatott élesztőt, majd összedolgozzuk a tésztát.
  4. Letakarva a duplájára kelesztjük (kb. fél óra).
  5. A sütőt előmelegítjük 190°C-ra.
  6. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, majd mindkettőt kör alakúra nyújtjuk (kb. 30 cm átmérővel).
  7. A kerek tésztalapokat négy-négy részre vágjuk.
  8. A körcikkeket megtöltjük. A hagymát elosztjuk úgy, hogy minden tésztára egyformán jusson. Az edami sajtot nyolc egyenlő részre osztjuk. A sajtcikkeket és az edami sajtot a hagymára helyezzük. A tésztacikkek széleit alaposan összedolgozzuk úgy, hogy végül nyolc darab háromszög formájú batyut kapjunk. Ezek lesznek a tortaszeletek.
  9. Egy 26 cm átmérőjű piteformát kikenünk olvasztott margarinnal, majd a "tortaszeleteket" belehelyezzük a formába úgy, hogy az összeillesztett részük kerüljön alulra és széleiket megkenjük margarinnal, hogy ne ragadjanak össze.
  10. A "torta" tetejét is megkenjük margarinnal, majd előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6220
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 27.

Ajánló

Sok volt a húsból mostanság, ezért az most kimaradt a töltelékből, de sonkával vagy tarjával is finom lehet. Azért legközelebb az is kerül bele. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gondoltam, meglepem magunkat egy finom vasárnapi reggelivel, de nem akartam sok kis buktát csinálni. Törtem kicsit a fejem, és arra gondoltam, hogy miért is ne lehetne a kelt tésztából tortaszeleteket formázni.:) Mutatós lett, és nem utolsó sorban könnyen szétválaszthatók a szeletek, így nem potyog ki a töltelék. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...