Sajtos-gombás zöldséges tészta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Lin konyhája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
wok
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
644
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
2573
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
127
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 31.1 g
Zsír
-
Összesen 30.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1740.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 590 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 532 mg
-
Nátrium 456 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 342 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 626 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 106 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 240 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 259 micro
-
α-karotin 1329 micro
-
β-karotin 3739 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2316 micro
-
Lut-zea 2653 micro
Összesen
644
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 124.2 g
Zsír
-
Összesen 123.1 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 416 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6962.9 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 225 mg
-
Kálcium 2361 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 388 mg
-
Foszfor 2127 mg
-
Nátrium 1825 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 251.5 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1368 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2504 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 162 mg
-
D vitamin: 77 micro
-
K vitamin: 424 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 960 micro
-
Kolin: 215 mg
-
Retinol - A vitamin: 1036 micro
-
α-karotin 5315 micro
-
β-karotin 14956 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 9264 micro
-
Lut-zea 10612 micro
Összesen
2573
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 341.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 261 micro
-
β-karotin 734 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 455 micro
-
Lut-zea 521 micro
Összesen
127
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Kifőzzük a tésztát a szokásos módon.
- Feldaraboljuk a megtisztított zöldségeket a következő módon: a gombát, a cukkinit, a répát, a hagymát karikára, a paradicsomot több kisebb szeletre vágjuk
- Felrakjuk párolni a gombát egy kis olívaolajon, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadunk egy kis apróra vágott, friss petrezselymet.
- Majd egy másik edénybe (legszuperebb erre a célja a wok serpenyő) beletesszük a zöldségeket. Egy kis olívaolajon megpirítjuk őket, sorrendben: répa, egy két perc elteltével a hagyma, majd jöhet bele a cukkini, majd felöntjük egy kis vízzel (kb. 1 dl). Kicsit lefedjük, amikor ezek megpuhultak, akkor jöhet bele a paradicsom. Legvégül pedig meghintjük 2 tk. wok fűszerkeverékkel.
- A tejfölt összekeverjük az apróra vágott fokhagymával.
- A tésztát összekeverjük a zöldségekkel, a fokhagymás tejföllel és a fele reszelt sajttal. Majd az egészet egy jénai tálba tesszük, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
- Beletesszük a sütőbe, alul-fölül (légkeverésesen) 10-15 percig sütjük, amíg meg nem pirul szépen a teteje.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 204
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 14721
- Feltöltés dátuma: 2017. április 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Lin konyhája
1 recept
Egészséges étel, könnyen, gyorsan, egyszerűen. Ha már unod a húsételeket, netán vega vagy, akkor ez egy tökéletes főétel, garantáltan jól laksz vele. :)