r
Nosalty Logó

Sajtos-csirkés sült bab

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
greenlady
Sajtos-csirkés sült bab
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 823 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3292 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 153 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    62.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2365.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    898 mg
  • Nátrium
    728 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    537 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1046 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 823 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    249.2 g

Zsír

  • Összesen
    81.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9463.2 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1870 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    860 mg
  • Foszfor
    3591 mg
  • Nátrium
    2913 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    395 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    83 mg

VÍZ

  • Összesen
    1342.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1050 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    322 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2149 micro
  • Kolin:
    692 mg
  • Retinol - A vitamin:
    662 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    4182 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    445 micro
Összesen 3292 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    509 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet apró kockákra vágjuk. A paprikát szintén kockára vágjuk, a hagymát pedig nagyobb cikkekre szeleteljük. A rizst nem túl puhára megfőzzük.
  2. A csirkemellkockákat az olajon kb. 15 percig sütjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és a hagymát. 1-2 percig együtt sütjük, utána beleöntjük a bab- és paradicsomkonzervet. Sózzuk, borsozzuk, csilit szórunk hozzá, ízlés szerint ízesítjük (ha a paradicsom miatt túl savanykás az íze, egy kevés cukrot tehetünk hozzá).
  3. Forrástól számított 5 percig rotyogtatjuk közepes lángon, majd hozzákeverjük a főtt rizst és egy kanál lisztet, hogy sűrűbb állagot kapjunk. Az egészet 1-2 percig főzzük.
  4. A masszát egy tűzálló tálba öntjük, és a tetejére szórjuk a reszelt sajtot.
  5. 180 C fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd hagyjuk kicsit hűlni, és tálalhatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 216
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 4112
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos-csirkés sült bab
greenlady 1 recept

Egyszer egy étteremben ettem sült babot. Nagyon megtetszett, és otthon, saját ízlésemmel kiegészítve igyekeztem reprodukálni. Igazán finom lett, az egész családnak tetszett, és még az elkészítése is egyszerű.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...