r
Nosalty Logó

Sajtos brokkoligolyó

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petruska
Sajtos brokkoligolyó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 898 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1790 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 224 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    54.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2438.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    676 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    639 mg
  • Nátrium
    962 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1045 micro
Összesen 898 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    108.9 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4876.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    1351 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1279 mg
  • Nátrium
    1923 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    733 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    702 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2091 micro
Összesen 1790 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    607.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolirózsákat aprítógépbe tesszük, és jó apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük. Ízlés szerint lehet bármilyet beletenni. A tojásokat egy tálkában felverjük.
  2. Minden hozzávalót egy tálba teszünk, és alaposan elkeverjük. Nem kell, hogy nagyon nedves vagy ragacsos legyen a masszánk, így is össze fog állni. 10-20 percre betesszük a hűtőbe.
  3. Nem túl nagy gombócokat formázunk belőle, zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa a panírozás sorrendje. Közepesen forró zsiradékban kisütjük.
  4. Tejfölös-fokhagymás mártogatóssal kínáljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 211
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6545
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 04.

Ajánló

Kísérletképpen egy adagnyit csak kicsit sütöttem meg, és betettem a mélyhűtőbe. Remélem, ha előveszem, és kicsit kiengedem, ugyanúgy ki lehet sütni. Így akár nagyobb adagot is lehet egyszerre készíteni, ha van elég hely a mélyhűtőben! Előfordulhat, hogy sütés közben kicsit kirepednek a gombócok. Nem kell megijedni, nem fog kifolyni, csak repedt lesz! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos brokkoligolyó
Petruska 61 recept

Nyáron gyakran készítek sajtos cukkinigolyókat. Most brokkolival próbáltam ki. Így is nagyon ízlik!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...