r
Nosalty Logó

Sajtos-brokkoli alatt sült csirke, gombás spagettivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajtos-brokkoli alatt sült csirke, gombás spagettivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A gombás tésztához

Összesen 985 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A gombás tésztához

Összesen 5907 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A gombás tésztához

Összesen 169 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2079.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    837 mg
  • Nátrium
    551 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    177 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    590 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1149 micro
Összesen 985 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    399.8 g

Zsír

  • Összesen
    265 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12478.5 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    651 mg
  • Kálcium
    2654 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    782 mg
  • Foszfor
    5022 mg
  • Nátrium
    3305 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    464.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1833.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1694 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    347 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    1061 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    151 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1687 micro
  • Kolin:
    1124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1395 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    3538 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6895 micro
Összesen 5907 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A gombás tésztához

Elkészítés

A húshoz

  1. Brokkolis hús:
  2. A húsokat vékony szeletekre vágjuk, kissé kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk.
  3. A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük.
  4. A sajt 2/3 részét felszeleteljük, a többit lereszeljük.
  5. Egy kiolajozott tepsibe helyezzük a húsokat, mindegyikre teszünk egy szelet sajtot, majd megkenjük őket a burgonyatörővel pépesített, sóval-borssal-szerecsendióval ízesített brokkoli péppel.
  6. 200 fokon kb. 25 percig sütjük. Ekkormegszórjuk a maradék reszelt sajttal a húsok tetejét és visszatesszük a sütőbe, míg a sajt szépen rápirul.
  7. Tésztaszósz:
  8. Az csíkokra vágott szalonnát megpirítjuk, majd rádobjuk az aprított hagymát, kicsit együtt pároljuk, majd hozzáadjuk aszeletelt gombát is. Sózzuk-borsozzuk.
  9. Amikor a gomba lepirul, felöntjük a húslevessel.
  10. Atejfölt összekeverjük a liszttel és egy kis vízzel.
  11. Haa mártásunk már forr, hozzáadjuk ezt az elegyet ésalaposan elkeverjük benne.
  12. Belekeverjük a finomra vágott petrezselymet is, és még 1-2 percig főzzük.
  13. Ha a szósz kész, összekeverjük a kifőtt tésztával, erre halmozzuk a brokkolis húsokat, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 301
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 20493
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 08.

Ajánló

Esetleg a husikra halmozott brokkoli pépet elkeverhetjük besamelmártással. Így egy picit tartalmasabb az étel. Ebben az esetben kevesebb brokkoliból készítsük! Köretként a rizs is szuper hozzá! Én most csak azért kínáltam mellé gombás tésztát, hogy ne a megszokott legyen.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Visszatérő ételnek számít nálunk, mert egyszerű és finom, mégis picit változatos.

Hozzávalók

A húshoz

A gombás tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...