Sajtos-brokkoli alatt sült csirke, gombás spagettivel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 14% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
A húshoz
-
167g csirkemellfilé200 kcal
-
83g brokkoli17 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
12 kcal
A gombás tésztához
-
17g füstölt szalonna109 kcal
-
17g vöröshagyma6 kcal
-
50g gomba11 kcal
-
50g alaplé4 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
83g spagetti tészta309 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12 kcal
Összesen
985
kcal
- 14% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
A húshoz
-
1000g csirkemellfilé1200 kcal
-
500g brokkoli104 kcal
-
300g sajt1056 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
71 kcal
A gombás tésztához
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
300g gomba64 kcal
-
300g alaplé21 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
500g spagetti tészta1855 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
71 kcal
Összesen
5907
kcal
- 14% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
A húshoz
-
28.5g csirkemellfilé34 kcal
-
14.3g brokkoli3 kcal
-
8.6g sajt30 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
A gombás tésztához
-
2.9g füstölt szalonna19 kcal
-
2.9g vöröshagyma1 kcal
-
8.6g gomba2 kcal
-
8.6g alaplé1 kcal
-
8.6g tejföl17 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
-
1.3g petrezselyem0 kcal
-
14.3g spagetti tészta53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
Összesen
169
kcal
- 14% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.6 g
Zsír
-
Összesen 44.2 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 228 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2079.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 442 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 837 mg
-
Nátrium 551 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 305.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 282 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 177 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 281 micro
-
Kolin: 187 mg
-
Retinol - A vitamin: 233 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 590 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1149 micro
Összesen
985
kcal
- 14% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 399.8 g
Zsír
-
Összesen 265 g
-
Telített zsírsav 116 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 1366 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12478.5 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 651 mg
-
Kálcium 2654 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 782 mg
-
Foszfor 5022 mg
-
Nátrium 3305 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 464.4 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1833.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1694 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 347 mg
-
D vitamin: 93 micro
-
K vitamin: 1061 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 151 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1687 micro
-
Kolin: 1124 mg
-
Retinol - A vitamin: 1395 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 3538 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6895 micro
Összesen
5907
kcal
- 14% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 355.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 197 micro
Összesen
169
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
100 dkg csirkemellfilé
-
50 dkg brokkoli
-
30 dkg sajt
-
szerecsendió ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
A gombás tésztához
-
10 dkg füstölt szalonna
-
10 dkg vöröshagyma
-
30 dkg gomba
-
3 dl tejföl
-
3 evőkanál finomliszt
-
1 csokor petrezselyem
-
50 dkg spagetti tészta
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A húshoz
- Brokkolis hús:
- A húsokat vékony szeletekre vágjuk, kissé kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk.
- A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük.
- A sajt 2/3 részét felszeleteljük, a többit lereszeljük.
- Egy kiolajozott tepsibe helyezzük a húsokat, mindegyikre teszünk egy szelet sajtot, majd megkenjük őket a burgonyatörővel pépesített, sóval-borssal-szerecsendióval ízesített brokkoli péppel.
- 200 fokon kb. 25 percig sütjük. Ekkormegszórjuk a maradék reszelt sajttal a húsok tetejét és visszatesszük a sütőbe, míg a sajt szépen rápirul.
- Tésztaszósz:
- Az csíkokra vágott szalonnát megpirítjuk, majd rádobjuk az aprított hagymát, kicsit együtt pároljuk, majd hozzáadjuk aszeletelt gombát is. Sózzuk-borsozzuk.
- Amikor a gomba lepirul, felöntjük a húslevessel.
- Atejfölt összekeverjük a liszttel és egy kis vízzel.
- Haa mártásunk már forr, hozzáadjuk ezt az elegyet ésalaposan elkeverjük benne.
- Belekeverjük a finomra vágott petrezselymet is, és még 1-2 percig főzzük.
- Ha a szósz kész, összekeverjük a kifőtt tésztával, erre halmozzuk a brokkolis húsokat, és tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 301
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 20493
- Feltöltés dátuma: 2010. december 08.
Ajánló
Esetleg a husikra halmozott brokkoli pépet elkeverhetjük besamelmártással. Így egy picit tartalmasabb az étel. Ebben az esetben kevesebb brokkoliból készítsük! Köretként a rizs is szuper hozzá! Én most csak azért kínáltam mellé gombás tésztát, hogy ne a megszokott legyen.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Visszatérő ételnek számít nálunk, mert egyszerű és finom, mégis picit változatos.