r
Nosalty Logó

Sajtkrémmel töltött muffin

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mizuka
Sajtkrémmel töltött muffin
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

baconös töltelék

tészta

sajtos töltelék

903
Kalória
18.5g
Fehérje
64.5g
Szénhidrátok
64.2g
Zsír
85.3g
Víz
71.6g
Koleszterin
6.7g
Rost
4.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír

baconös töltelék

tészta

sajtos töltelék

Összesen 903 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír

baconös töltelék

tészta

sajtos töltelék

Összesen 3606 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír

baconös töltelék

tészta

sajtos töltelék

Összesen 299 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    64.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1551.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    85.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 903 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    73.9 g

Zsír

  • Összesen
    256.8 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    157 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6205.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    1589 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    2297 mg
  • Nátrium
    1917 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    341.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    831 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    825 micro
Összesen 3606 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    511.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    382 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 299 kcal

Elkészítés

baconös töltelék

  1. A felkockázott hagymát üvegesre pirítjuk egy kis olívaolajon, majd a felcsíkozott bacont is hozzáadjuk. Szépen összepirítjuk őket, majd fokhagymapréssel belepasszírozzuk a fokhagymát is. Levesszük a tűzhelyről, kihűtjük.
  2. Összeállítjuk a tésztát. A tojást felverjük, hozzáadagoljuk a tejet és az olajat is. A sütőporral elkevert lisztet kis adagokban hozzáadjuk. Majd ízesítjük a fűszerekkel, belekeverjük a reszelt sajtot, paradicsomot és a pirított baconös keveréket is.
  3. A muffin sütőnket alaposan kivajazzuk, megszórjuk egy kis zsemlemorzsával, így könnyen kiszedhető lesz a megsült finomság. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  4. Körülbelül félig megtöltjük a sütőforma minden rekeszét, aztán a tömlős sajtot elosztva mindegyik tészta adag közepébe nyomunk belőle. A maradék tésztával befedjük a sajtos tölteléket. Egy kis reszelt sajttal sütés előtt még megszórjuk a tetejüket.
  5. A meleg sütőbe toljuk a megtöltött formákat, és aranybarnára sütjük őket. Szép nagyra meg fognak nőni közben.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon szeretjük a különféle ízesítésű muffin csodákat, de sós receptek közül még nem találtam kedvemre valót. A sajtot azonban minden mennyiségben képesek vagyunk megenni, innen jött az ötlet.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Citromos muffin

Elsősorban a citromrajongók figyelmébe ajánljuk ezt a könnyed muffint, ugyanis nemcsak a tésztába került bőségesen a gyümölcsből, de a kész muffint is meglocsoltuk kevés ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!