Sajtkrémes epertorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
Piskóta
-
41g tojás52 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Krém
-
25g krémsajt63 kcal
-
13g tehéntúró18 kcal
-
25g eper8 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
10 kcal
-
13g habtejszín37 kcal
Dekoráció
-
6g szeder3 kcal
-
13g habtejszín37 kcal
Összesen
389
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
Piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
2g citromlé0 kcal
Krém
-
200g krémsajt500 kcal
-
100g tehéntúró147 kcal
-
200g eper60 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
Dekoráció
-
50g szeder21 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
Összesen
3096
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
Piskóta
-
22.7g tojás29 kcal
-
8.3g porcukor32 kcal
-
8.3g finomliszt30 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0.1g citromlé0 kcal
Krém
-
13.8g krémsajt34 kcal
-
6.9g tehéntúró10 kcal
-
13.8g eper4 kcal
-
6.9g porcukor27 kcal
-
1.4g vaníliás cukor5 kcal
-
6.9g habtejszín20 kcal
Dekoráció
-
3.4g szeder1 kcal
-
6.9g habtejszín20 kcal
Összesen
212
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 18.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 535.8 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 209 mg
-
Nátrium 122 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.2 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 15 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 127 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 199 micro
Összesen
389
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.2 g
Zsír
-
Összesen 144.4 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1302 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4286.2 g
-
Cink 266 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 891 mg
-
Vas 208 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 1670 mg
-
Nátrium 979 mg
-
Réz 11 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 369.7 g
-
Cukor 262 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 651.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1030 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 126 mg
-
D vitamin: 284 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 25 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 122 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 234 micro
-
Kolin: 914 mg
-
Retinol - A vitamin: 1013 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 195 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1589 micro
Összesen
3096
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 295.4 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
212
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
6 db tojás
-
6 púpozott ek porcukor
-
6 púpozott ek finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
1 kk citromlé
Krém
-
20 dkg krémsajt
-
10 dkg tehéntúró
-
20 dkg eper
-
10 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 dl habtejszín
Dekoráció
-
5 dkg szeder
-
1 dl habtejszín
Elkészítés
Piskóta
- A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Tortaformát zsírozzuk, lisztezzük.
- A tojássárgákat kikeverjük a citromhéjjal és a porcukor egy részével.
- A tojásfehérjékbe rakunk egy kiskanál citromlevet, és elkezdjük kemény habbá verni. Fokozatosan adagoljuk hozzá a maradék cukrot, akkor jó, ha a tálat megbillentve a tojás már nem folyik, vagy a habverőről nem csöpög.
- A kemény habbá keverjük a cukros tojássárgákat, ügyelve, nehogy összetörjük a habot.
- Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, összeforgatjuk.
- Tortaformába öntjük, és forró sütőben megsütjük 20 perc alatt. Lehetőleg ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert összeeshet a piskótánk. 20 perc után tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tortánk megsült-e. Hagyjuk kihűlni.
- Amikor a torta kihűlt, kiborítjuk a formából, kettévágjuk, és megkenjük az epres túrókrémmel. Ráhelyezzük a tortánk másik felét, majd a megmaradt krémmel megkenjük a tetejét, valamint az oldalát.
- A habtejszínt kevés cukorral kemény habbá verjük, habzsákba tesszük, és kidíszítjük vele a tortánkat, és bogyós gyümölccsel körberakjuk.
- Az epret megtisztítjuk, és a sajttal, túróval, cukorral, vaníliás cukorral és tejszínnel összeturmixoljuk. Először csak kevés eperrel csináljuk, nehogy túl híg legyen. Hűtőbe tesszük pihenni, amíg elkészítjük a tortát.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1266
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Volt a hűtőben egy doboz eper és krémsajt. Mivel az eper kezdett tönkremenni, úgy döntöttem, hogy csinálok valami süteményt.