r
Nosalty Logó

Sajtkrémes epertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtkrémes epertorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Krém

Dekoráció

Összesen 389 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Krém

Dekoráció

Összesen 3096 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Krém

Dekoráció

Összesen 212 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535.8 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 389 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.2 g

Zsír

  • Összesen
    144.4 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4286.2 g
  • Cink
    266 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    891 mg
  • Vas
    208 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    1670 mg
  • Nátrium
    979 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    369.7 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    651.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1030 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    122 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    914 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1589 micro
Összesen 3096 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Dekoráció

Elkészítés

Piskóta

  1. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Tortaformát zsírozzuk, lisztezzük.
  2. A tojássárgákat kikeverjük a citromhéjjal és a porcukor egy részével.
  3. A tojásfehérjékbe rakunk egy kiskanál citromlevet, és elkezdjük kemény habbá verni. Fokozatosan adagoljuk hozzá a maradék cukrot, akkor jó, ha a tálat megbillentve a tojás már nem folyik, vagy a habverőről nem csöpög.
  4. A kemény habbá keverjük a cukros tojássárgákat, ügyelve, nehogy összetörjük a habot.
  5. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, összeforgatjuk.
  6. Tortaformába öntjük, és forró sütőben megsütjük 20 perc alatt. Lehetőleg ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert összeeshet a piskótánk. 20 perc után tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tortánk megsült-e. Hagyjuk kihűlni.
  7. Amikor a torta kihűlt, kiborítjuk a formából, kettévágjuk, és megkenjük az epres túrókrémmel. Ráhelyezzük a tortánk másik felét, majd a megmaradt krémmel megkenjük a tetejét, valamint az oldalát.
  8. A habtejszínt kevés cukorral kemény habbá verjük, habzsákba tesszük, és kidíszítjük vele a tortánkat, és bogyós gyümölccsel körberakjuk.
  9. Az epret megtisztítjuk, és a sajttal, túróval, cukorral, vaníliás cukorral és tejszínnel összeturmixoljuk. Először csak kevés eperrel csináljuk, nehogy túl híg legyen. Hűtőbe tesszük pihenni, amíg elkészítjük a tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1266
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt a hűtőben egy doboz eper és krémsajt. Mivel az eper kezdett tönkremenni, úgy döntöttem, hogy csinálok valami süteményt. 

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Dekoráció

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...