r
Nosalty Logó

Sajtkráteres tarjás muffin

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Sajtkráteres tarjás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 663 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2651 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 253 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1922.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    1126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 663 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.3 g

Zsír

  • Összesen
    158.5 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7688.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    1507 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    1428 mg
  • Nátrium
    4504 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    367 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    916 micro
Összesen 2651 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A muffinformát kivajazzuk, és betessszük a mélyhűtőbe.
  2. A sütőt bekapcsoljuk.
  3. A tarját apróra felkockázzuk.
  4. A lisztet egy mély tálba öntjük, hozzákeverjük a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a köményt.
  5. Belekeverjük a tarját, beleszeleteljük az újhagymát, és belereszeljük a sajtot. Összekeverjük.
  6. A maradék 5 dkg sajtot 12 egyforma kockává vagy hasábbá vágjuk, és félretesszük.
  7. A tojást egy másik tálban összekeverjük a joghurttal és a tejjel, majd az olajjal.
  8. A tojásos keveréket gyorsan összekeverjük a lisztes keverékkel.
  9. A muffinformákba egyenlően elosztjuk. Mindegyik közepébe süppesztünk egy-egy sajtkockát, de nem kell, hogy az aljáig leérjen, sőt, a teteje éppenhogy látsszon ki.
  10. A szalonnából 24 vékonyka, pálcika alakú szeletet vágunk. (Én pl. 6 szeletre vágom, és még mindet hosszában négyfelé.) Ezekből kereszt alakban teszünk a muffinok tetejére kettőt-kettőt, és kissé rányomjuk a tésztára.
  11. Mehet a sütőbe, hogy szép pirosra süljön. Közben a szalonna is megpirul, a sajt meg kiolvad a tetejére.
  12. Sülés után még 5 percig a formában pihentetjük, majd kiszedjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5725
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 24.

Ajánló

El lehet készíteni csak tejjel is, ha nincs éppen otthon joghurt. Kb. 2,5-3 dl kell hozzá. Inkább kicsit kevesebbet tegyünk bele, mert ha sűrűnek tűnik, kicsit még hozzálöttyintünk, és kész. Viszont ha híg a massza, liszttel sűríteni már nem olyan jó, az ízek aránya miatt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hát valami kellett a tökfőzelék mellé. S mivel az elég semleges ízű, ez a kis füstölt tarjás muffin kiválóan kiegészítette azt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...