r
Nosalty Logó

Sajtkráteres tarjás muffin

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Sajtkráteres tarjás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 663 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2651 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 253 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1922.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    1126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 663 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.3 g

Zsír

  • Összesen
    158.5 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7688.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    1507 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    1428 mg
  • Nátrium
    4504 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    367 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    916 micro
Összesen 2651 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A muffinformát kivajazzuk, és betessszük a mélyhűtőbe.
  2. A sütőt bekapcsoljuk.
  3. A tarját apróra felkockázzuk.
  4. A lisztet egy mély tálba öntjük, hozzákeverjük a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a köményt.
  5. Belekeverjük a tarját, beleszeleteljük az újhagymát, és belereszeljük a sajtot. Összekeverjük.
  6. A maradék 5 dkg sajtot 12 egyforma kockává vagy hasábbá vágjuk, és félretesszük.
  7. A tojást egy másik tálban összekeverjük a joghurttal és a tejjel, majd az olajjal.
  8. A tojásos keveréket gyorsan összekeverjük a lisztes keverékkel.
  9. A muffinformákba egyenlően elosztjuk. Mindegyik közepébe süppesztünk egy-egy sajtkockát, de nem kell, hogy az aljáig leérjen, sőt, a teteje éppenhogy látsszon ki.
  10. A szalonnából 24 vékonyka, pálcika alakú szeletet vágunk. (Én pl. 6 szeletre vágom, és még mindet hosszában négyfelé.) Ezekből kereszt alakban teszünk a muffinok tetejére kettőt-kettőt, és kissé rányomjuk a tésztára.
  11. Mehet a sütőbe, hogy szép pirosra süljön. Közben a szalonna is megpirul, a sajt meg kiolvad a tetejére.
  12. Sülés után még 5 percig a formában pihentetjük, majd kiszedjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5721
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 24.

Ajánló

El lehet készíteni csak tejjel is, ha nincs éppen otthon joghurt. Kb. 2,5-3 dl kell hozzá. Inkább kicsit kevesebbet tegyünk bele, mert ha sűrűnek tűnik, kicsit még hozzálöttyintünk, és kész. Viszont ha híg a massza, liszttel sűríteni már nem olyan jó, az ízek aránya miatt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hát valami kellett a tökfőzelék mellé. S mivel az elég semleges ízű, ez a kis füstölt tarjás muffin kiválóan kiegészítette azt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek