r
Nosalty Logó

Sajtgaluska, zöldséglevesbe illő

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Sajtgaluska, zöldséglevesbe illő
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A leveshez

A sajtgaluskához

Összesen 714 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A leveshez

A sajtgaluskához

Összesen 2854 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A leveshez

A sajtgaluskához

Összesen 141 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    53.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1759.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    1120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    301.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    762 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    291 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    2478 micro
  • β-karotin
    6809 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    1269 micro
Összesen 714 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.9 g

Zsír

  • Összesen
    212.2 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    571 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7036.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    1055 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    1110 mg
  • Nátrium
    4481 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.8 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1205.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3050 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    251 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    1165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    555 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    368 micro
  • α-karotin
    9913 micro
  • β-karotin
    27236 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    4605 micro
  • Lut-zea
    5076 micro
Összesen 2854 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    480 micro
  • β-karotin
    1320 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    223 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 141 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A leveshez

A sajtgaluskához

Elkészítés

A leveshez

  1. Sajtgaluska elkészítése:
  2. A tejet forrón a kenyérre öntjük, állni hagyjuk.
  3. A hagymát finomra vágjuk, a vajon üvegesre pároljuk.
  4. Amikor kihűlt, a beáztatott és kicsavart kenyérrel, a lereszelt sajttal és a tojással összegyúrjuk, sóval, szerecsendióval fűszerezzük.
  5. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy kemény galuskatészta legyen.
  6. A forró levesbe szaggatjuk.
  7. Leves elkészítése:
  8. A répákat karikára, a zellert és a hagymát kockára vágjuk, a kelkáposztát laskára.
  9. Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát.
  10. Kevés vizet hozzáadva félpuhára pároljuk a répákat és a zellert.
  11. 1 l vízzel felengedjük, adjuk a leveskockákat, paradicsomot, pirosaranyat, majorannát.
  12. Forráskor hozzáadjuk a kelbimbót, szaggatjuk a galuskát.
  13. Majd hozzáadjuk a kelt.
  14. Hozzákeverjük a crème fraîche-t.
  15. Apróra vágottpetrezselymezölddel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 650
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 47620
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 21.

Ajánló

A sajtgaluska remekül passzol a paradicsomleveshez is, ebben az esetben a szerecsendió helyett frissen őrölt borsot ajánlok ízesítésül.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtgaluska, zöldséglevesbe illő
Harmathy Ildikó 313 recept

A hangsúly ezúttal a sajtgaluskán van. Bármely zöldséglevest tartalmasabbá tehetünk vele, ha az a vágyunk, hogy fehérjében dúsabb legyen, ha mondjuk nem kerül utána húsétel az asztalra. Hiszen így akár már egytál.

Hozzávalók

A leveshez

A sajtgaluskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...