Sajtgaluska, zöldséglevesbe illő
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
A leveshez
-
80g sárgarépa29 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
65g zeller23 kcal
-
25g kelbimbó10 kcal
-
38g kelkáposzta8 kcal
-
5g leveskocka17 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
3 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
50g crème fraîche179 kcal
-
38g víz0 kcal
A sajtgaluskához
-
25g kenyér69 kcal
-
25g tej14 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
13g sajt44 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
714
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
A leveshez
-
320g sárgarépa117 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
100g kelbimbó39 kcal
-
150g kelkáposzta32 kcal
-
20g leveskocka67 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
13 kcal
-
2g paprikakrém0 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
200g crème fraîche714 kcal
-
150g víz0 kcal
A sajtgaluskához
-
100g kenyér274 kcal
-
100g tej56 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
2854
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
A leveshez
-
15.5g sárgarépa6 kcal
-
8.7g fehérrépa6 kcal
-
4.4g vöröshagyma2 kcal
-
12.6g zeller5 kcal
-
4.8g kelbimbó2 kcal
-
7.3g kelkáposzta2 kcal
-
1g leveskocka3 kcal
-
4.1g napraforgó olaj36 kcal
-
0.8g sűrített paradicsom1 kcal
-
0.1g paprikakrém0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
2.2g petrezselyem1 kcal
-
9.7g crème fraîche35 kcal
-
7.3g víz0 kcal
A sajtgaluskához
-
4.8g kenyér13 kcal
-
4.8g tej3 kcal
-
4.4g vöröshagyma2 kcal
-
2.7g tojás3 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
2.4g sajt9 kcal
-
1.5g finomliszt5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
141
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.7 g
Zsír
-
Összesen 53.1 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 143 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1759.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 264 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 277 mg
-
Nátrium 1120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 301.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 762 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 291 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 2478 micro
-
β-karotin 6809 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1151 micro
-
Lut-zea 1269 micro
Összesen
714
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.9 g
Zsír
-
Összesen 212.2 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 571 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7036.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 1055 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 294 mg
-
Foszfor 1110 mg
-
Nátrium 4481 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 198.8 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 1205.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3050 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 43 mg
-
C vitamin: 251 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 1165 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 555 micro
-
Kolin: 275 mg
-
Retinol - A vitamin: 368 micro
-
α-karotin 9913 micro
-
β-karotin 27236 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 4605 micro
-
Lut-zea 5076 micro
Összesen
2854
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 340.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 217 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 58.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 480 micro
-
β-karotin 1320 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 223 micro
-
Lut-zea 246 micro
Összesen
141
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A leveshez
-
4 db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 közepes db zeller
-
10 dkg kelbimbó
-
15 dkg kelkáposzta
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 ek sűrített paradicsom
-
1 kávéskanál paprikakrém
-
1 csokor petrezselyem
-
20 dkg crème fraîche
-
1.5 dl víz
A sajtgaluskához
-
1 dl tej
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 db tojás
-
2 dkg vaj
-
5 dkg sajt
-
2 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A leveshez
- Sajtgaluska elkészítése:
- A tejet forrón a kenyérre öntjük, állni hagyjuk.
- A hagymát finomra vágjuk, a vajon üvegesre pároljuk.
- Amikor kihűlt, a beáztatott és kicsavart kenyérrel, a lereszelt sajttal és a tojással összegyúrjuk, sóval, szerecsendióval fűszerezzük.
- Annyi lisztet adunk hozzá, hogy kemény galuskatészta legyen.
- A forró levesbe szaggatjuk.
- Leves elkészítése:
- A répákat karikára, a zellert és a hagymát kockára vágjuk, a kelkáposztát laskára.
- Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát.
- Kevés vizet hozzáadva félpuhára pároljuk a répákat és a zellert.
- 1 l vízzel felengedjük, adjuk a leveskockákat, paradicsomot, pirosaranyat, majorannát.
- Forráskor hozzáadjuk a kelbimbót, szaggatjuk a galuskát.
- Majd hozzáadjuk a kelt.
- Hozzákeverjük a crème fraîche-t.
- Apróra vágottpetrezselymezölddel tálaljuk.
- Receptkönyvben: 650
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 47620
- Feltöltés dátuma: 2010. január 21.
Ajánló
A sajtgaluska remekül passzol a paradicsomleveshez is, ebben az esetben a szerecsendió helyett frissen őrölt borsot ajánlok ízesítésül.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Harmathy Ildikó
313 recept
A hangsúly ezúttal a sajtgaluskán van. Bármely zöldséglevest tartalmasabbá tehetünk vele, ha az a vágyunk, hogy fehérjében dúsabb legyen, ha mondjuk nem kerül utána húsétel az asztalra. Hiszen így akár már egytál.