r
Nosalty Logó

Sajt alakú rizstorta eperlekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajt alakú rizstorta eperlekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 989 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 6919 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 402 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.8 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 989 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    88.2 g

Zsír

  • Összesen
    331.7 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    913 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2151.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    981 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    880.7 g
  • Cukor
    536 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    326 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1741 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    579 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1709 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    545 micro
Összesen 6919 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 402 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
  2. Keverjük habosra a tojásokat a cukorral, a vajjal és a vaníliás cukorral. Adjuk hozzá a tejszínt és a sót, majd a főtt rizst, az apróra vágott csokit és a mazsolát is.
  3. Egy másik tálban keverjük el a lisztet a sütőporral és ehhez adjuk a tojásos rizses masszát. Forgassuk össze, de ne kavarjuk túl sokat, mert a tészta kemény lesz!
  4. Kivajazott tortaformába öntjük és betesszük a sütőbe 20-30 percre (míg szép arany barnára nem sül.)
  5. Ha megsült kivesszük, és hagyjuk kihűlni. Majd kezdődik a szobrászkodás: Kivágunk belőle egy háromszöget amibe lyukakat formázunk (mint az ementáli sajt), végül ketté vágjuk és jól megkenjük eperlekvárral.
  6. Most jön az izgi rész! A sárga marcipánt kinyújtjuk (nem túl vékonyra, hogy ne látszódjon át) majd óvatosan befedjük vele a tortát. A szürke marcipánból kis golyókat formázunk, melyeknek az egyik felét kicsit csúcsosabbra formázzuk (ez lesz a feje) amiből az egér testét formázzuk meg. A füleknek két apró golyócskát kilapítunk és vizes ujjal hozzátapasztjuk a testéhez. A rózsaszín marcipánból farkat sodrunk neki, ill. apró golyócskákból orrot, amit szintén vízzel tapasztunk hozzá. A szeméhez fehér marcipánból golyókat formázunk, kissé kilapítjuk, nyomunk bele egy-egy szem tortadarát (ha nincs, jó a szürke marcipán is) és ezt is felragasztjuk. Íme kész az egér, már csak el kell helyezni a tortán!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4080
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 14.

Ajánló

Esetleg, aki nagyon túlozni akar, az megtöltheti csokikrémmel vagy Nutellával is ;)

Receptkategóriák

Öcsémnek most volt a szülinapja szeptember elején, és elhatároztam, hogy sütök neki tortát. Eddig mindig rendeltünk formatortát, de most én szerettem volna meglepni. Mivel imádja az egérkéket, kitaláltam, hogy mi lenne, ha egy nagy sajtból másznának ki a kis apróságok. Mivel eddig kétszer csináltam tortát (ezalatt a rendes piskótás, habos alkotásokat értem), és nem jártam nagy sikerrel (szétcsúszott, összeesett... stb.), sokat törtem az agyam, hogy milyen is legyen a tortaalap. Persze nem utolsó az sem, hogy az öcsém nem nagyon kedveli a piskótás alapú süteményeket, így hát gondoltam, mi lenne, ha muffin tészta lenne az alapja...a többit rögtönöztem:) Így született meg a sajttorta egérkékkel című mű ;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...