Sáfrányos húsleves grízgombóccal
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Mercedes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez
-
125g sertés karajcsont0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
0g fokhagyma1 kcal
-
63g kelkáposzta14 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
30g sárgarépa11 kcal
-
20g zeller7 kcal
-
15g karalábé3 kcal
-
13g burgonya7 kcal
-
13g paradicsom2 kcal
-
13g paprika2 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
375g víz0 kcal
A galuskához
Összesen
211
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez
-
1000g sertés karajcsont0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
500g kelkáposzta108 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
120g karalábé24 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
3000g víz0 kcal
A galuskához
-
110g tojás138 kcal
-
180g búzadara648 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1692
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez
-
16.8g sertés karajcsont0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
1.5g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
8.4g kelkáposzta2 kcal
-
3g fehérrépa2 kcal
-
4g sárgarépa1 kcal
-
2.7g zeller1 kcal
-
2g karalábé0 kcal
-
1.7g burgonya1 kcal
-
1.7g paradicsom0 kcal
-
1.7g paprika0 kcal
-
0.4g petrezselyem0 kcal
-
50.4g víz0 kcal
A galuskához
-
1.8g tojás2 kcal
-
3g búzadara11 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
27
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 363 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 536.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 286 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 98 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 943 micro
-
β-karotin 2734 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 322 micro
-
Lut-zea 376 micro
Összesen
211
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.2 g
Zsír
-
Összesen 56.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2903.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 603 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 409 mg
-
Foszfor 1111 mg
-
Nátrium 718 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 253.1 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 4294.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2292 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 360 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 782 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 748 micro
-
Kolin: 404 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 7545 micro
-
β-karotin 21875 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 2575 micro
-
Lut-zea 3007 micro
Összesen
1692
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 48.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 127 micro
-
β-karotin 368 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 43 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
27
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
só ízlés szerint
-
1 csipet sáfrány
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 kis db kelkáposzta
-
2 közepes db fehérrépa
-
3 közepes db sárgarépa
-
1 kis db zeller
-
0.5 db karalábé
-
1 db burgonya
-
1 db paradicsom
-
1 közepes db paprika
-
0.5 csokor petrezselyem
-
3 l víz
A galuskához
-
2 db tojás
-
180 g búzadara
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A leveshez
- A húsos csontot hideg vízben feltesszük főni, sózzuk. A habot mindig figyeljük, és szedjük le a leves tetejéről.
- Teatojásba tegyük bele az egész feketeborsot, a szegfűborsot és a sáfrányt.
- Alacsony lángon, szinte gyöngyözve főzzük kb. 1,5 órát fedő alatt.(Mielőtt felzöldségezzük a levest, én kétszer át szoktam szűrni, miután kiveszem belőle a húst.)
- Beletesszük a zöldségeket. Fontos, hogy a vöröshagymának csak az alsó bajszát vágjuk le, héjastól tegyük a levesbe, ettől is nagyon szép színt kap.További kb.1,5órát főzzük fedő alatt.
- Elkészítjük a grízgaluskákat: 2 tojást habosra felverünk, hozzáadjuk a grízt, sót és az olajat. Egy habverővel simára keverjük.
- Felteszünk vizet forrni, és 1 kanál segítségével beleszaggatjuk. 10 percig főzzük, majd lezárjuk alatta a gázt, és fedő alatt 5-10 percig még hagyjuk. Ezután szűrjük le.
- Ha elkészült a levesünk, kivesszük belőle a zöldségeket, ilyenkor is át lehet még egyszer szűrni, de nem fontos.
- Grízgaluskával tálaljuk.Friss petrezselyemmel meghintjük.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 29
- Össznézettség: 8755
- Feltöltés dátuma: 2011. november 16.
Ajánló
Elkészíthetjük ugyanígy marhahúsból is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mercedes
302 recept
Levesmániám van,a húsleves az egyik kedvencem.Számomra fontos, hogy ízes, tartalmas legyen egy leves. Na, ez pont ilyen.