Sacher torta-marcipános
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Hamcsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
10g vaj75 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
10g cukor40 kcal
-
6 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
-
4g mandula25 kcal
-
14 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
A tetejére
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
4g vaj30 kcal
-
6 kcal
Összesen
577
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
150g étcsokoládé819 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
125g cukor484 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
50g mandula295 kcal
-
171 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
500g sárgabaracklekvár1390 kcal
-
8g rum18 kcal
-
200g marcipán924 kcal
A tetejére
-
150g étcsokoládé819 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
71 kcal
Összesen
6921
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
8.3g étcsokoládé45 kcal
-
6.9g vaj49 kcal
-
18.2g tojás23 kcal
-
6.9g cukor27 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
2.8g finomliszt10 kcal
-
2.8g mandula16 kcal
-
2.5g csokoládés pudingpor9 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
27.6g sárgabaracklekvár77 kcal
-
0.4g rum1 kcal
-
11g marcipán51 kcal
A tetejére
-
8.3g étcsokoládé45 kcal
-
2.8g vaj20 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
Összesen
381
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 28.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 355.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.2 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 35.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
577
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.4 g
Zsír
-
Összesen 340.5 g
-
Telített zsírsav 158 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 101 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 1481 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4265.2 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 748 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 643 mg
-
Foszfor 1829 mg
-
Nátrium 858 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 878 g
-
Cukor 641 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 422.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1668 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 234 micro
-
Kolin: 969 mg
-
Retinol - A vitamin: 1639 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 357 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1563 micro
Összesen
6921
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 235.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.4 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 23.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
381
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
15 dkg étcsokoládé
-
12.5 dkg vaj
-
6 db tojás
-
12.5 dkg cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
5 dkg finomliszt
-
5 dkg mandula
-
1 tk sütőpor
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
50 dkg sárgabaracklekvár
-
1 ek rum
-
20 dkg marcipán
A tetejére
-
15 dkg étcsokoládé
-
5 dkg vaj
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- A vajat összemelegítjük a csokival, simára keverjük (én mikróban szoktam).
- A tojásfehérjéket habbá verjük egy csipet sóval.
- A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos-lisztes keveréket, a vaníliát és az olvadt vajas csokoládét. Kézi habverővel óvatosan belevegyítjük a tojáshabot is.
- Sütőpapírozott tortaformába töltjük.
- Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35 perc alatt megsütjük. A kikapcsolt sütőben hagyjuk még 15 percig (ajtónyitás nélkül), majd kivesszük, és rácson kihűtjük.
- A lekvárt - ha nem homogén- botmixerrel pürésítjük, és belekeverjük a rumot.
- A tortalapot 3 felé vágjuk. A lekvárral mindkét lapot megkenjük, kicsit hagyunk a tetejére és az oldalára is. A marcipánt kinyújtva az egyik lekvárréteg közé tesszük.
- A csokoládémázhoz a vajat kis lábosban felmelegítjük, levesszük, és beledobjuk a felaprított csokoládét, az olajat, kézi habverővel keverve felolvasztjuk benne.
- A rácsra állított torta tetejére öntjük, elsimítjuk egy kenőkéssel úgy, hogy az oldalán is lecsurogjon, és bevonja azt.
- Hűvös helyen hagyjuk megszilárdulni, tetszés szerint díszítjük (én csokiforgáccsal szoktam).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 8112
- Feltöltés dátuma: 2013. február 21.
Ajánló
Bármilyen ünnepen megállja a helyét.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Hamcsa
5 recept
Klasszikus Sacher-torta marcipánnal megbolondítva.