Sacher-torta 4. - marcipános
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nassoló Naplopó
adag
Sütés
perc
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
37g tojás46 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
3 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A tetejére
-
1g cukor3 kcal
-
58 kcal
-
33g marcipán154 kcal
-
25g tortabevonó137 kcal
-
12 kcal
Összesen
782
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
440g tojás554 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A tetejére
-
10g cukor39 kcal
-
250g sárgabaracklekvár695 kcal
-
400g marcipán1848 kcal
-
300g tortabevonó1638 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
9376
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
18.8g tojás24 kcal
-
6.4g cukor25 kcal
-
8.6g étcsokoládé47 kcal
-
8.6g vaj61 kcal
-
6.4g porcukor25 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
8.6g finomliszt31 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
A tetejére
-
0.4g cukor2 kcal
-
10.7g sárgabaracklekvár30 kcal
-
17.1g marcipán79 kcal
-
12.8g tortabevonó70 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
Összesen
402
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 38.1 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 159 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 642.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 275 mg
-
Nátrium 147 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.7 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 36.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 166 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 163 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 178 micro
Összesen
782
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 124.3 g
Zsír
-
Összesen 457.6 g
-
Telített zsírsav 212 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 116 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 1910 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7709.5 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 211 mg
-
Kálcium 1512 mg
-
Vas 52 mg
-
Magnézium 839 mg
-
Foszfor 3298 mg
-
Nátrium 1766 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1184.4 g
-
Cukor 894 mg
-
Élelmi rost 55 mg
VÍZ
-
Összesen 432.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1998 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 267 micro
-
Kolin: 1221 mg
-
Retinol - A vitamin: 1962 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 446 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2139 micro
Összesen
9376
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 19.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 329.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.7 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 18.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
402
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
8 db tojás
-
15 dkg cukor
-
20 dkg étcsokoládé
-
20 dkg vaj
-
15 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
20 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
A tetejére
-
1 ek cukor
-
25 dkg sárgabaracklekvár
-
40 dkg marcipán
-
30 dkg tortabevonó
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- A sütőt 190 fokra előmelegítjük, a tojásfehérjéket az apránként hozzáadott kristálycukorral kemény habbá verjük. A csokit darabokra törjük, és vízgőz felett megolvasztjuk.
- A vajat habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a csokit, porcukrot, vaníliás cukrot, és egyenként a tojássáárgákat.
- Belekeverjük a fehérje harmadát, hogy fellazítsuk a krémet.
- A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a masszába keverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a maradék fehérjét is, vigyázva, hogy ne törjön össze.
- Vajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük, majd a középső rácson sütjük 20 percig, majd levesszük 160 fokra, és még kb. 40 percig sütjük tűpróbáig. A sütőajtót lehetőleg fél órán át ne nyissuk ki. Nagy odafigyelést igényel a sütése, mert könnyen nyers marad a közepe.
- A kész torta tetejét megszórjuk 1 ek kristálycukorral, és hagyjuk hűlni.
- Kettévágjuk, az egyik lapot megkenjük baracklekvárral (ha megszórjuk a lapot habfixálóval nehezebben nedvesedik át a tészta a lekvártól), rárakjuk a másik lapot, és az egész tortát vékonyan megkenjük baracklekvárral.
- A marcipánt kinyújtjuk 2-3 mm vastagra, négyzet alakúra. A legjobb, ha sütőpapíron csináljuk, és enyhén beolajozzuk a nyújtófát, hogy ne tapadjon. Majd ügyesen befedjük vele a tortát teljesen.
- Végül elkészítjük a csokimázat, és leöntjük a tortát. Egy éjszakát hagyjuk állni, aztán szeletelhetjük.
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 12719
- Feltöltés dátuma: 2011. március 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Nassoló Naplopó
17 recept
Anyósom születésnapjára készítettem a tortát, és meg kell hagyni nagyon finom lett. Azelőtt drága pénzért vettem cukrászdában, és bár így sem egy olcsó torta, ezerszer finomabb, mint a cukrászdai! Mindenkinek merem ajánlani, mert nagyon finom! Tetejét marcipánból vagy fondantból készített díszekkel tehetjük egyedivé. Hamis marcipán recept innen vagy innen. A tésztának nagyon szépre kell sülnie, nem szabad, hogy a közepe bármennyire is nyers maradjon.