r
Nosalty Logó

Rumos kocka RituCicu konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rumos kocka RituCicu konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Töltelék

Tetejére

Összesen 890 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Töltelék

Tetejére

Összesen 7102 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Töltelék

Tetejére

Összesen 281 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    730.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.4 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 890 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.2 g

Zsír

  • Összesen
    299.3 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5846.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1678 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    2141 mg
  • Nátrium
    1464 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1002.8 g
  • Cukor
    528 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2046 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1561 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 7102 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 281 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta elkészítéséhez összekeverjük a hozzávalókat: az átszitált lisztet, a sütőport, az egész tojást, a zsírt, a kakaóport és a porcukrot.
  2. Kb. 2 ek tejföllel lazítjuk a tésztát, hogy kemény, de nyújtható masszát kapjunk.
  3. A tésztából két lapot kell sütni, vajazott, lisztezett tepsi hátulján!
  4. A megsült lapot melegen, lapos késsel alá nyúlva, óvatosan csúsztassuk le a tepsiről.

Krém

  1. A krémhez felfőzzük a fél liter tejet és az 5 evőkanál liszttel.
  2. A margarint, a porcukrot és a 3 csomag vaníliás cukrot kikeverjük.
  3. Megvárjuk, amíg kihűl a tejes keverék, majd hozzákeverjük a margarinos, cukros masszát.
  4. Amint kihűlt a két tésztalapunk, az egyiket alulra tesszük, és megkenjük a krém felével.
  5. Ezután sorban rátesszük a rumos meggylében áztatott babapiskótákat, majd a krém másik felét is rákenjük, végül a második tésztalapot tesszük rá.

Töltelék

  1. Miközben a tészta sül, az egy csomag babapiskótát rumos meggylébe áztatjuk, maximum 5 percre, hogy megszívja magát, de ne essen szét.

Tetejére

  1. Elkészítjük a csokimázat. Megolvasztunk gőz felett 10 dkg étcsokoládét, 2 evőkanál olajat keverünk hozzá.
  2. Az elkészített csokimázzal megkenjünk a sütemény tetejét.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 22842
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 01.

Ajánló

A babapiskóta ne legyen mázas, mert az nagyon nehezen szívja fel a rumos meggylét! A margarin puha legyen, de nem szabad felolvasztani, inkább reszeljük le nagy lyukú reszelőn.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A rumos kocka kedves ismerőseinknél hagyományos karácsonyi sütemény, és mivel a családban mindenkinek nagyon ízlett, elkértem a receptjét, és megcsináltam. Jól sikerült, én is fogom készíteni. Puha, nem túl édes, eteti magát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...