r
Nosalty Logó

Rumos-epres szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Niki44
Rumos-epres szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Krémhez

Mázhoz

Összesen 408 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Krémhez

Mázhoz

Összesen 4900 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Krémhez

Mázhoz

Összesen 273 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 408 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.7 g

Zsír

  • Összesen
    181.3 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    453 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6161.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    1843 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    2352 mg
  • Nátrium
    1441 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    712.9 g
  • Cukor
    403 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    421.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    556 micro
Összesen 4900 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Mázhoz

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához a cukrot, vaníliáscukrot és a tojásokat habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a kefirt, majd az olajat és a rumaromát. Simára keverjük a sütőporral, kakaóporral elvegyített liszttel.
  2. Az így kapott masszát két egyenlő részre szedjük, és előmelegített 180 fokos sütőben külön-külön tűpróbáig sütjük.
  3. Amíg a 2 lap sül, a 3,5 dl tejjel előírás szerint elkészítjük a pudingot. Langyosra hűtjük, és belekeverjük a megmosott, szárától megtisztított, rumba áztatott mazsolát.
  4. A krémet az egyik lapra kenjük, majd befedjük a másik lappal.
  5. Minimum 1 éjszakát hűtőben kell állnia, mielőtt rácsorgatjuk a mázat.
  6. Miután 1 éjszakát pihent, befedjük a mázzal úgy, hogy a kakaóport, a cukrot és a tejet csomómentesre keverjük kis láng fölött, és addig melegítjük, hogy a cukor elolvadjon teljesen. Ha kész, beledobjuk a vajat, simára keverjük, és szépen eloszlatjuk a süti tetején. Ezek után ismét hűtőben kell pihentetni, hogy a máz is rádermedjen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3440
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én egyből dupla adagot készítettem, azért lett ilyen nagy tepsivel.:))

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...