r
Nosalty Logó

Rumos-diós-mazsolás kiflik Sylvia konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Macska
Rumos-diós-mazsolás kiflik Sylvia konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 846 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 5061 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 316 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1029.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 846 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.5 g

Zsír

  • Összesen
    218.4 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6178.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    824 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    1550 mg
  • Nátrium
    3092 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    655.4 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    977 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    629 micro
  • Kolin:
    445 mg
  • Retinol - A vitamin:
    960 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    608 micro
Összesen 5061 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. Kevés langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A vajat megolvasztjuk.
  2. A tésztához valókat összegyúrjuk, alaposan kidolgozzuk, lágy tésztát kapunk. Hagyjuk 15 percig kelni.
  3. Ezalatt elkészítjük a tölteléket.
  4. A tésztát 4 részre osztjuk. Az első adagot vékonyra, kör alakúra kinyújtjuk. Félretesszük, és ugyanakkorára kinyújtjuk a második adag tésztát is. Megkenjük a fele vajjal és a fele töltelékkel, majd a félretett tésztát ráhelyezzük. Cikkeket vágunk belőle - én most 12 felé vágtam a kört, de aki kisebbeket szeret, nyugodtan vághatja 16 felé is - majd a külső felétől kezdve a kör közepe felé felcsavarjuk a tésztaszeletkét. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük úgy, hogy legyen közöttük hely kelni, a végecske lehetőleg alulra kerüljön. Megismételjük a műveletet a megmaradt két adag tésztával.

Töltelékhez

  1. A darált diót (a vaj kivételével) összekeverjük a többi hozzávalóval. Tejből csak annyit, hogy ne legyen túl híg a massza.

Tetejére

  1. A kiflik tetejét megkenjük tejjel, majd előmelegített sütőben sütjük. Mielőtt elkészül kivesszük, a maradék tejbe belekeverjük a juharszirupot, és azzal ismételten átkenjük a tetejét, majd készre sütjük.
  2. Ha valaki nem szereti, vagy éppen nincs otthon juharszirup, akkor nyugodtan lehet hagyományosan a felvert tojással kenni a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1014
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti receptet Limara blogján találtam, eredetileg csokis töltelékkel szerepelt, de mivel a férjem ebben a formában nem szereti a csokisat, egyéb töltelékekkel szoktam sütni. Most éppen a diós volt soron, de nagyon finom volt fahéjjal vagy szilvalekvárral is. Aki a sósat szereti, nyugodtan alakíthatja a tésztát: picit kevesebb cukor és több só, tölteléknek pedig a füstölt sajt kiváló!

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...