Rumos-diós-mazsolás kiflik Sylvia konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Macska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
1g só0 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
50g tej28 kcal
-
12g vaj84 kcal
-
6g élesztő6 kcal
Töltelékhez
-
25g dió164 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
4g rum9 kcal
-
3g tej2 kcal
-
6 kcal
-
7g mazsola22 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
8g vaj60 kcal
Tetejére
-
8g tej5 kcal
-
8g juharszirup20 kcal
-
9g tojás12 kcal
Összesen
846
kcal
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tésztához
-
600g finomliszt2184 kcal
-
7g só0 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
300g tej168 kcal
-
70g vaj502 kcal
-
35g élesztő37 kcal
Töltelékhez
-
150g dió981 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
24g rum55 kcal
-
20g tej11 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
44g mazsola132 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
50g vaj359 kcal
Tetejére
-
50g tej28 kcal
-
45g juharszirup117 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
5061
kcal
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tésztához
-
37.6g finomliszt137 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
3.4g tojás4 kcal
-
18.8g tej11 kcal
-
4.4g vaj31 kcal
-
2.2g élesztő2 kcal
Töltelékhez
-
9.4g dió62 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
1.5g rum3 kcal
-
1.3g tej1 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
2.8g mazsola8 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3.1g vaj22 kcal
Tetejére
-
3.1g tej2 kcal
-
2.8g juharszirup7 kcal
-
3.4g tojás4 kcal
Összesen
316
kcal
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.9 g
Zsír
-
Összesen 36.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1029.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 258 mg
-
Nátrium 515 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.2 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 38.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 163 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 160 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
846
kcal
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 113.5 g
Zsír
-
Összesen 218.4 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 79 g
-
Koleszterin 618 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6178.7 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 246 mg
-
Kálcium 824 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 422 mg
-
Foszfor 1550 mg
-
Nátrium 3092 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 655.4 g
-
Cukor 166 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 232.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 977 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 629 micro
-
Kolin: 445 mg
-
Retinol - A vitamin: 960 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 208 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 608 micro
Összesen
5061
kcal
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 387.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 194 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 14.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
316
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tésztához
- Kevés langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A vajat megolvasztjuk.
- A tésztához valókat összegyúrjuk, alaposan kidolgozzuk, lágy tésztát kapunk. Hagyjuk 15 percig kelni.
- Ezalatt elkészítjük a tölteléket.
- A tésztát 4 részre osztjuk. Az első adagot vékonyra, kör alakúra kinyújtjuk. Félretesszük, és ugyanakkorára kinyújtjuk a második adag tésztát is. Megkenjük a fele vajjal és a fele töltelékkel, majd a félretett tésztát ráhelyezzük. Cikkeket vágunk belőle - én most 12 felé vágtam a kört, de aki kisebbeket szeret, nyugodtan vághatja 16 felé is - majd a külső felétől kezdve a kör közepe felé felcsavarjuk a tésztaszeletkét. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük úgy, hogy legyen közöttük hely kelni, a végecske lehetőleg alulra kerüljön. Megismételjük a műveletet a megmaradt két adag tésztával.
Töltelékhez
- A darált diót (a vaj kivételével) összekeverjük a többi hozzávalóval. Tejből csak annyit, hogy ne legyen túl híg a massza.
Tetejére
- A kiflik tetejét megkenjük tejjel, majd előmelegített sütőben sütjük. Mielőtt elkészül kivesszük, a maradék tejbe belekeverjük a juharszirupot, és azzal ismételten átkenjük a tetejét, majd készre sütjük.
- Ha valaki nem szereti, vagy éppen nincs otthon juharszirup, akkor nyugodtan lehet hagyományosan a felvert tojással kenni a tetejét.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1008
- Feltöltés dátuma: 2014. június 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Macska
42 recept
Az eredeti receptet Limara blogján találtam, eredetileg csokis töltelékkel szerepelt, de mivel a férjem ebben a formában nem szereti a csokisat, egyéb töltelékekkel szoktam sütni. Most éppen a diós volt soron, de nagyon finom volt fahéjjal vagy szilvalekvárral is. Aki a sósat szereti, nyugodtan alakíthatja a tésztát: picit kevesebb cukor és több só, tölteléknek pedig a füstölt sajt kiváló!