Rozsos vadkovászos focaccia kenyér
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
![Rozsos vadkovászos focaccia kenyér](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/recipes/tE/In/rozsos-vadkovaszos-focaccia-kenyer.jpeg?w=670&fit=crop&fm=jpeg&crop=420%2C288%2C%2C22&h=460&mark=watermark.png&markpos=bottom-left&markpad=20&markw=&s=faac5e6d23fd667d7a166c7ea73020fa)
Hozzávalók
-
0.5 bögre rozsliszt
-
1 kávéskanál só
-
1 teáskanál cukor
-
1 késhegynyi instant élesztő
-
20 dkg kovász
-
2.5 dl víz
-
2 ek olívaolaj
-
1 kk oregánó
-
1 kk kakukkfű
-
1 csokor bazsalikom
- 10% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
63g kenyérliszt bl80226 kcal
-
13g rozsliszt44 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
0 kcal
-
33g kovász61 kcal
-
42g víz0 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
10g bazsalikom2 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
33 kcal
-
17g mozzarella50 kcal
- 10% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
375g kenyérliszt bl801354 kcal
-
75g rozsliszt262 kcal
-
4g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0 kcal
-
200g kovász364 kcal
-
250g víz0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
- 10% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
32.7g kenyérliszt bl80118 kcal
-
6.5g rozsliszt23 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
0 kcal
-
17.4g kovász32 kcal
-
21.8g víz0 kcal
-
1.4g olívaolaj12 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
5.2g bazsalikom1 kcal
-
0.1g fekete bors0 kcal
-
4.4g parmezán sajt17 kcal
-
8.7g mozzarella26 kcal
- 10% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17.6 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 980.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 223 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 232 mg
-
Nátrium 442 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 74 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 337 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 648 micro
- 10% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 105.8 g
Zsír
-
Összesen 58.5 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5883.5 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 223 mg
-
Kálcium 1339 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 254 mg
-
Foszfor 1392 mg
-
Nátrium 2650 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 419.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 22 mg
Víz
-
Összesen 444 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 444 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 275 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 230 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 275 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2021 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3887 micro
- 10% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 512.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 231 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 38.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 176 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 339 micro
Elkészítés
- Az élesztőt langyos cukros vízben feloldjuk.
- A sajtokon kívül az összes hozzávalókkal lágy tésztát dagasztunk. Kissé beolajozzuk körbe a tésztánkat, majd folpack-kal és konyharuhával letakarjuk.
- Meleg helyen duplájára kelesztjük. Ez lehet 2-4 óra, a hőmérséklettől függ.
- Olajos kézzel, olajozott munkaasztalon kissé átgyúrjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsire kilapítjuk, és még hagyjuk kelni 20-30 percet.
- Olívaolajjal bekenjük a tetejét, és megszórjuk a sajtokkal.
- 200 C fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
- Hűtőrácsra téve lespricceljük vízzel, és konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni, mielőtt felvágjuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 perc
- Főzés módja: vadkovászos
- Sütés ideje: 30 perc
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 38x28
Mivel a kovászom még nem túl régi, így nem bíztam benne, hogy elég erős mar, hogy magában is felemelje a kenyeret, ezert tettem bele egy ici-pici élesztőt. Később, ha mar öregszik, akkor úgy fog dolgozni, mint az élesztő. Torma szakácstársunknak köszönhetően én is már a vadkovászosokhoz sorolhatom magam. Ezért nagyon hálás vagyok neki, mert nem csak kenyeret, hanem különböző tésztákat is lehet készíteni vadkovásszal. El sem akartam hinni, amíg bele nem vágtam. Minden sokkal finomabb, és nem beszélve arról, hogy egészségesebb, mint az élesztő.
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!