r
Nosalty Logó

Rozsos vadkovászos focaccia kenyér

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
pussycat
Rozsos vadkovászos focaccia kenyér
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

445
Kalória
17.6g
Fehérje
69.9g
Szénhidrátok
9.8g
Zsír
74g
Víz
18.8g
Koleszterin
3.6g
Rost
1.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 445 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2668 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 232 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    980.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    648 micro
Összesen 445 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    105.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5883.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    1339 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    1392 mg
  • Nátrium
    2650 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    444 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    444 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    275 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2021 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3887 micro
Összesen 2668 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    512.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 232 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos cukros vízben feloldjuk.
  2. A sajtokon kívül az összes hozzávalókkal lágy tésztát dagasztunk. Kissé beolajozzuk körbe a tésztánkat, majd folpack-kal és konyharuhával letakarjuk.
  3. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Ez lehet 2-4 óra, a hőmérséklettől függ.
  4. Olajos kézzel, olajozott munkaasztalon kissé átgyúrjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire kilapítjuk, és még hagyjuk kelni 20-30 percet.
  6. Olívaolajjal bekenjük a tetejét, és megszórjuk a sajtokkal.
  7. 200 C fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  8. Hűtőrácsra téve lespricceljük vízzel, és konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni, mielőtt felvágjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: vadkovászos
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x28

Mivel a kovászom még nem túl régi, így nem bíztam benne, hogy elég erős mar, hogy magában is felemelje a kenyeret, ezert tettem bele egy ici-pici élesztőt. Később, ha mar öregszik, akkor úgy fog dolgozni, mint az élesztő. Torma szakácstársunknak köszönhetően én is már a vadkovászosokhoz sorolhatom magam. Ezért nagyon hálás vagyok neki, mert nem csak kenyeret, hanem különböző tésztákat is lehet készíteni vadkovásszal. El sem akartam hinni, amíg bele nem vágtam. Minden sokkal finomabb, és nem beszélve arról, hogy egészségesebb, mint az élesztő.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Mázas fánkfocaccia

Ennek az úgynevezett fánkfocacciának olyan íze van, mint a lekváros fánknak, de sokkal kevesebb erőfeszítéssel jár! A kenyérsütés őszintén szólva a biográfiám központi részévé ...

Gerzsenyi Flóra

Krumplis focaccia

Kívül ropogós, belül légiesen puha kenyértészta hordozza magán a fűszeres krumplikockákat és sajttal-hagymával pirult burgonyaszeleteket. Ez a focaccia kiváló étkezéskísérő vagy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!