Rózsás csokoládé crémeux torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 17% Zsír
piskótalap
-
55g tojás69 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
25g víz0 kcal
-
63g finomliszt231 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
csokoládé crémeux
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
38g habtejszín110 kcal
-
38g tej21 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
2g porcukor9 kcal
-
3g finomliszt12 kcal
díszítés
-
33g cukorfondant115 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
1219
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 17% Zsír
piskótalap
-
330g tojás415 kcal
-
240g cukor929 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
150g víz0 kcal
-
380g finomliszt1383 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0 kcal
csokoládé crémeux
-
300g étcsokoládé1638 kcal
-
225g habtejszín657 kcal
-
225g tej126 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
díszítés
-
200g cukorfondant692 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
7305
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 17% Zsír
piskótalap
-
13.9g tojás17 kcal
-
10.1g cukor39 kcal
-
5.4g napraforgó olaj47 kcal
-
6.3g víz0 kcal
-
15.9g finomliszt58 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
csokoládé crémeux
-
12.6g étcsokoládé69 kcal
-
9.4g habtejszín28 kcal
-
9.4g tej5 kcal
-
6.9g tojás9 kcal
-
0.6g porcukor2 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
díszítés
-
8.4g cukorfondant29 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
306
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 22.4 g
Zsír
-
Összesen 56.8 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 316 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1091.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 222 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 441 mg
-
Nátrium 272 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 153.5 g
-
Cukor 96 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 112.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 222 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 227 mg
-
Retinol - A vitamin: 219 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 393 micro
Összesen
1219
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 134.3 g
Zsír
-
Összesen 340.7 g
-
Telített zsírsav 132 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 124 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 62 g
-
Koleszterin 1894 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6549.3 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 281 mg
-
Kálcium 1333 mg
-
Vas 37 mg
-
Magnézium 598 mg
-
Foszfor 2645 mg
-
Nátrium 1630 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 920.9 g
-
Cukor 574 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 675.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1331 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 61 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 409 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 318 micro
-
Kolin: 1359 mg
-
Retinol - A vitamin: 1313 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 213 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2356 micro
Összesen
7305
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 274.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.7 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
306
kcal
Hozzávalók
piskótalap
-
24 dkg cukor
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
38 dkg finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
2 késhegynyi szódabikarbóna
csokoládé crémeux
-
30 dkg étcsokoládé
-
225 ml habtejszín
-
225 ml tej
-
3 db tojás
-
2 ek porcukor
-
2 csapott ek finomliszt
díszítés
-
20 dkg cukorfondant
Elkészítés
piskótalap
- A tésztához az első 4 anyagot (csak a tojássárgáját) alaposan kikeverjük, majd hozzászitáljuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a habbá vert tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
- Sütőpapírral bélelt, 25 cm-es tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után (190 fokra) mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük. Miután kész, rácsra tesszük hűlni.
- A krémhez a csokit aprítsuk fel. A tejet, tejszínt öntsük össze, és forraljuk fel.
- A cukrot a tojásokat keverjük el, adjuk hozzá a lisztet, nem kell habosítani csak keverjük el. A forró tejes keverékhez adjuk, és folyamatosan keverjük. Amikor elkezd sűrűsödni, vegyük le a tűzről.
- Adjuk hozzá a csokoládét. Keverjük, amíg el nem olvad alaposan, és fedjük le, hogy ne bőrösödjön. Néha keverjük át !Hagyjuk kihűlni.
- Állítsuk össze a tortát. Ha kihűlt teljesen, vágjuk a tortalapot három felé. Kenjük meg a krémmel. Tetejére is tehetünk a krémből, vékonyan. Készítsünk rózsaszín és zöld színű masszát cukorfondantból, és díszítsük kedvünkre a tortánkat. Jó étvágyat!!
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 3064
- Feltöltés dátuma: 2019. február 02.
Ajánló
Én olcsó ételfestéket vásároltam hozzá, és cseppenként adtam a fondanthoz, plusz étkezési keményítővel keményítettem vissza a fondantot..... Az oldalára aprítógépben összezúzott kemény cukrot tettem.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Iluska
1103 recept
Nagy lányom 25 éves lett, neki készült ez az isteni krémmel készült torta!!! Megéri kipróbálni!! :-))