Rozmaringos libamell-rizottó
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
SPAR
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
125g libamell464 kcal
-
100g rizs358 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
5g leveskocka17 kcal
-
250g víz0 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2 kcal
-
75g fehérbor62 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
50g rukkola13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1343
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
250g libamell928 kcal
-
200g rizs716 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
500g víz0 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
5 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
100g rukkola25 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2686
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
17g libamell63 kcal
-
13.6g rizs49 kcal
-
3.4g vaj24 kcal
-
0.5g olívaolaj5 kcal
-
6.8g parmezán sajt27 kcal
-
0.7g leveskocka2 kcal
-
34.1g víz0 kcal
-
3.1g vöröshagyma1 kcal
-
2.7g halványító zeller0 kcal
-
10.2g fehérbor8 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
6.8g rukkola2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
182
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.5 g
Zsír
-
Összesen 81.3 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 188 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3204.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 744 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 795 mg
-
Nátrium 1492 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 495.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 369 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 307 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 290 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 833 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1829 micro
Összesen
1343
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.1 g
Zsír
-
Összesen 162.5 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 376 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6408.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 1489 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 224 mg
-
Foszfor 1590 mg
-
Nátrium 2983 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 179.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 990.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 739 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 130 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 615 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 579 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1666 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3657 micro
Összesen
2686
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 436.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 203 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 114 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 249 micro
Összesen
182
kcal
Hozzávalók
-
200 g rizs
-
50 g vaj
-
1 ek olívaolaj
-
10 dkg parmezán sajt
-
1 db leveskocka
-
5 dl víz
-
0.5 db vöröshagyma
-
1 közepes szár halványító zeller
-
1.5 dl fehérbor
-
2 szál rozmaring
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A libamell bőrös oldalát beirdaljuk, sózzuk-borsozzuk. Egy száraz serpenyőben a bőrös oldalát ropogósra sütjük a rozmaringszálakkal, majd megfordítjuk, és 120 fokon 10-15 percre sütőbe dobjuk. Ha elkészült, 10-15 percig pihentetjük, majd szeleteljük. Közben elkészítjük a rizottót.
- Egy nagyobb serpenyőben 25 g vajat hevítünk, majd kevés olívaolajat locsolunk hozzá. Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, és hozzáadjuk az aprított angolzellert. Hozzáadjuk a rizst, picit megpirítjuk, majd jöhet a bor. Sűrű keverés mellett pár percig főzzük, majd részletekben hozzáadjuk a zöldségalaplevet. Gyakran megkeverve kb. 15 percig főzzük.
- Amint az alaplevünket felszívta a rizs, ráreszeljük a sajtot, és a maradék vajat hozzáadva néhány percig lefedve állni hagyjuk.
- A szeletelt kacsamellel és egy marék rukkolával tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 120 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 83
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 29
- Össznézettség: 5409
- Feltöltés dátuma: 2018. november 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
SPAR
199 recept
Igazi ínyencség Márton-napra!