Rozmaringos karajszeletek sajtszószban
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
petrezselymes burgonya
-
188g burgonya108 kcal
-
53 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
karajszeletek és sajtszósz
-
25g finomliszt91 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
125g sertés rövidkaraj208 kcal
-
19g vaj134 kcal
-
9g rozmaring11 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
25g alaplé2 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
-
25g sajt88 kcal
Összesen
863
kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
petrezselymes burgonya
-
750g burgonya433 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
karajszeletek és sajtszósz
-
100g finomliszt364 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
500g sertés rövidkaraj830 kcal
-
75g vaj538 kcal
-
35g rozmaring46 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
100g alaplé7 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
100g sajt352 kcal
Összesen
3454
kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
petrezselymes burgonya
-
38.7g burgonya22 kcal
-
1.2g napraforgó olaj11 kcal
-
2.3g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
karajszeletek és sajtszósz
-
5.2g finomliszt19 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25.8g sertés rövidkaraj43 kcal
-
3.9g vaj28 kcal
-
1.8g rozmaring2 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
5.2g alaplé0 kcal
-
5.2g habtejszín15 kcal
-
5.2g trappista sajt18 kcal
-
5.2g sajt18 kcal
Összesen
178
kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.5 g
Zsír
-
Összesen 54.4 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1604.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 423 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 592 mg
-
Nátrium 434 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 260.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 418 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 191 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 353 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 629 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 643 micro
Összesen
863
kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 181.9 g
Zsír
-
Összesen 217.7 g
-
Telített zsírsav 109 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 838 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6417.9 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 200 mg
-
Kálcium 1692 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 384 mg
-
Foszfor 2369 mg
-
Nátrium 1737 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 191.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1042.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1673 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 181 mg
-
D vitamin: 170 micro
-
K vitamin: 764 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 259 micro
-
Kolin: 434 mg
-
Retinol - A vitamin: 1413 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2517 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2572 micro
Összesen
3454
kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 331.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 130 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
Összesen
178
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
petrezselymes burgonya
-
75 dkg burgonya
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
karajszeletek és sajtszósz
-
10 dkg finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
75 g vaj
-
5 szál rozmaring
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 dl alaplé
-
1 dl habtejszín
-
10 dkg trappista sajt
-
10 dkg sajt
Elkészítés
petrezselymes burgonya
- A megsikált burgonyát negyedekbe vágjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk petrezselyemmel, sózzuk-borsozzuk, és alaposan összeforgatjuk. 190°C-ra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt ropogósra sütjük.
- A liszthez hozzáadjuk a szárított zöldfűszereket, sózzuk-borsozzuk, és alaposan összekeverjük. A kiklopfolt karajszeleteket alaposan beleforgatjuk a fűszeres lisztbe.
- A vaj kétharmadán megfuttatunk pár ág rozmaringot, majd a karajszeletek mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk rajta, és félretesszük.
- A hátramaradt zsiradékot felfrissítjük a maradék vajjal és rozmaringgal. Hozzáadunk pár gerezd reszelt fokhagymát, és üvegesre pároljuk.
- Rászórunk egy kanállal a zöldfűszeres lisztből, picit lepirítjuk, majd felöntjük egy kevés alaplével és habtejszínnel.
- A sajtokat lereszeljük és szószhoz adjuk, majd folyamatosan kevergetjük, míg teljesen elolvadnak. Ekkor visszatesszük a karajszeleteket, és 10 perc alatt készre főzzük az egészet.
- Azon melegében tálaljuk a petrezselymes burgonyával és némi friss salátával.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 143
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 61
- Össznézettség: 15437
- Feltöltés dátuma: 2020. október 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
Csodásan szaftos hússzeletek, ellenállhatatlan sajtszószban, ugyan ki tud ennek ellenállni?! Bármelyik családi étkezés ékköve lesz ez a fogás, amit a gyerekek is elégedetten falatoznak majd, hiszen a sajtot mindenki szereti!