Roston sült hekkfilé sajtmártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
eszthee
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
A halhoz
A párolt zöldséghez
A sajtmártáshoz
-
5g fokhagyma6 kcal
-
3g margarin18 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
250g tej140 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
100g sajt352 kcal
Összesen
1088
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
A halhoz
A párolt zöldséghez
A sajtmártáshoz
-
9g fokhagyma12 kcal
-
5g margarin36 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
500g tej280 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
200g sajt704 kcal
Összesen
2176
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
A halhoz
-
6.7g heck6 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A párolt zöldséghez
A sajtmártáshoz
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.1g margarin1 kcal
-
0.2g finomliszt1 kcal
-
8.4g tej5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
3.4g sajt12 kcal
Összesen
38
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96.6 g
Zsír
-
Összesen 44.7 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 257 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4486.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 1449 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 280 mg
-
Foszfor 1465 mg
-
Nátrium 1173 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.1 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1269.9 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 595 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 815 mg
-
D vitamin: 135 micro
-
K vitamin: 713 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 749 micro
-
Kolin: 509 mg
-
Retinol - A vitamin: 402 micro
-
α-karotin 153 micro
-
β-karotin 2254 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8565 micro
Összesen
1088
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 193.3 g
Zsír
-
Összesen 89.5 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 514 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8973.1 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 199 mg
-
Kálcium 2898 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 561 mg
-
Foszfor 2930 mg
-
Nátrium 2346 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 168.2 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 55 mg
VÍZ
-
Összesen 2539.8 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1190 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 1631 mg
-
D vitamin: 270 micro
-
K vitamin: 1426 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1498 micro
-
Kolin: 1019 mg
-
Retinol - A vitamin: 804 micro
-
α-karotin 305 micro
-
β-karotin 4508 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17131 micro
Összesen
2176
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 151.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 289 micro
Összesen
38
kcal
Hozzávalók
A halhoz
-
1 teáskanál napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A párolt zöldséghez
A sajtmártáshoz
Elkészítés
A halhoz
- Hal:
- A fagyasztott halat kiolvasztjuk, a nagy szeleteket keresztben félbevágjuk, mindkét oldalát megszórjuk sóval és borssal.
- Egy serpenyőbe nagyon kevés olajat öntünk, majd egy papírtörlővel elkenjük.
- A serpenyőt felforrósítjuk, a hal mindkét oldalát jól megsütjük rajta.
- Párolt zöldségek:
- A brokkolit és a karfiolt rózsáira szedve egy nagyobb edényben, kevés margarinon megpirítjuk.
- Megszórjuk a zöldséget sóval, kb. egy deci vizet öntünk alá, majd fedő alatt, takarék lángon készre pároljuk.
- Folyamatosan figyeljük, szükség esetén kevés vizet lehet még aláönteni, a zöldségeket forgatni.
- Sajtmártás:
- A fokhagymákat megpucoljuk, fokhagymanyomón átnyomjuk, a margarinon megpirítjuk, vigyázva, nehogy megfeketedjen.
- Tűzről levéve beszórjuk liszttel, majd takarék lángra visszatéve felöntjük kb 2 deci tejjel, csomómentesre elkeverjük, hozzáadjuk a sót, a borsot és a szerecsendiót, majd felforraljuk.
- Forrás után felöntjük a maradék tejjel, és újraforraljuk. A forrás után levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a reszelt sajtot.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 447
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 51894
- Feltöltés dátuma: 2012. február 09.
Ajánló
Lehet hozzá még egyéb köreteket készíteni, rizzsel és sült krumplival is nagyon finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
eszthee
8 recept
A fagyasztóben keresgélve találtam egy kevés karfiolt, brokkolit és halat, ezekből igyekeztem csinálni valami finomat. A haltól féltem, hogy száraz lesz, ezért készült a sajtmártás is, aminek nagy hagyománya van a családunkban, sok ételhez készítjük.