r
Nosalty Logó

Sült csirkemell burgonyapürével, kéksajtos mártással és petrezselyemolajjal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Meggle
Sült csirkemell burgonyapürével, kéksajtos mártással és petrezselyemolajjal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Sült csirkemell

Burgonyapüré

Kéksajtos mártás

Petrezselyemolaj és -ropogós

Összesen 2094 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Sült csirkemell

Burgonyapüré

Kéksajtos mártás

Petrezselyemolaj és -ropogós

Összesen 8368 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Sült csirkemell

Burgonyapüré

Kéksajtos mártás

Petrezselyemolaj és -ropogós

Összesen 234 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59 g

Zsír

  • Összesen
    190.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1548.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    710 mg
  • Nátrium
    436 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    468.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    537 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    1740 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    965 micro
  • Lut-zea
    1730 micro
Összesen 2094 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    236 g

Zsír

  • Összesen
    763.5 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    382 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    185 g
  • Koleszterin
    969 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6192.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    821 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    529 mg
  • Foszfor
    2842 mg
  • Nátrium
    1742 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1873.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1584 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    213 mg
  • C vitamin:
    320 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    96 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    420 micro
  • Kolin:
    942 mg
  • Retinol - A vitamin:
    998 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    6961 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    6921 micro
Összesen 8368 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    108 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 234 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Sült csirkemell

Burgonyapüré

Kéksajtos mártás

Petrezselyemolaj és -ropogós

Elkészítés

Sült csirkemell

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Fűszerezzük a csirkemelleket sóval és borssal. Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, és süssük aranyszínűre a melleket.
  3. Ezután szórjuk meg koktélparadicsommal, fokhagymával és kakukkfűvel az egészet, majd süssük 170°C-on kb. 30 percig.

Burgonyapüré

  1. A krumplikat megpucoljuk, majd sós vízben megfőzzük őket.
  2. Ezután egy krumplinyomóval elkezdjük szétnyomni a burgonyát, majd hozzáadjuk vajat, és krémesre passzírozzuk vele. Közben a tejszínt felmelegítjük, majd hozzáadjuk a burgonyamasszához.
  3. Sózzuk, és ráreszelünk egy kevés szerecsendiót.
  4. Nincs más dolgunk, mint jól elkeverni, és tálalásig melegen tartani.

Kéksajtos mártás

  1. A hagymát és a fokhagymát kevés olívaolajon teljesen puhára pároljuk. Beleöntjük az alaplevet, és redukáljuk.
  2. Hozzáadjuk a MEGGLE Főzőkrémet, és hagyjuk alaposan összeforrni, beletördeljük a kéksajtot, és beleolvasztjuk.
  3. Ízesítjük sóval, borssal, és opcionálisan citromlével is. Ha kissé csomós lenne, botmixerrel átturmixoljuk.
  4. Közvetlenül tálalás előtt keverjünk 30 g hideg vajat a meleg mártásba. Ettől még gazdagabb és selymesebb lesz.

Petrezselyemolaj és -ropogós

  1. Egy kis lábosban a fél liter olajat felforrósítjuk, majd a petrezselyemleveleket belehelyezzük, és hirtelen, pár másodperc alatt ropogósra sütjük. Papírtörlőn hagyjuk lecsepegni a felesleges olajat, és tálalásig félretesszük.
  2. A petrezselyemolajhoz a petrust először blansírozni fogjuk: egy edényben sós vizet forralunk, majd pár másodpercre beledobjuk a petrezselymet, végül rögtön le is szűrjük, és jeges vízbe tesszük.
  3. Jó alaposan lecsöpögtetjük, és egy konyharuha segítségével a maradék vizet is kinyomkodjuk belőle.
  4. Turmixgépbe tesszük a petrus zöldjét, és felöntjük a hideg olajjal, majd néhány percig (5-6-7 perc) magas fordulatszámon turmixoljuk. Akkor jó, ha teljesen egynemű, folyékony pépet kapunk.
  5. Végül egy nagyon sűrű lyukú szűrőn (lehet duplán is) átszűrjük a zöld keverékünket, és készen is vagyunk!
  6. Ezzel az olajjal, a krémes burgonyapürével, a selymes sajtmártással és a petrezselyemropogóssal tálaljuk a csirkemelleket.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 884
  • Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 28.

Ajánló

A megmaradt csirkét másnap tehetjük tésztasalátába, vagy vékonyra szeletelve a kedvenc salátánkkal fogyaszthatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült csirkemell burgonyapürével, kéksajtos mártással és petrezselyemolajjal
Meggle 5 recept

Kreatív, új módon szeretnétek elkészíteni a kicsit unalmassá vált csirkemellet, anélkül, hogy sok időt venne igénybe, és a bevásárlási keretet is megborítaná? Itt a recept, ami válasz a kérdésetekre: az egész csirkemelleket paradicsommal és foghagymával sütjük össze, kísérőként pedig lágy és karakteres kéksajtszószt, krémes burgonyapürét és vibráló zöld olajat készítünk. Ha pedig minél szebben szeretnétek tálalni, nézzétek meg a receptvideót hozzá!

Hozzávalók

Sült csirkemell

Burgonyapüré

Kéksajtos mártás

Petrezselyemolaj és -ropogós

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...