Sült csirkemell burgonyapürével, kéksajtos mártással és petrezselyemolajjal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Meggle
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 25% Zsír
Sült csirkemell
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
38g koktélparadicsom7 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Burgonyapüré
-
200g burgonya116 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Kéksajtos mártás
-
43g fehér hagyma15 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
75g alaplé5 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Petrezselyemolaj és -ropogós
-
30g petrezselyem11 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
0g só0 kcal
-
106g napraforgó olaj939 kcal
Összesen
2094
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 25% Zsír
Sült csirkemell
-
900g csirkemellfilé1080 kcal
-
150g koktélparadicsom27 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Burgonyapüré
-
800g burgonya462 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Kéksajtos mártás
-
170g fehér hagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
300g alaplé21 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Petrezselyemolaj és -ropogós
-
120g petrezselyem43 kcal
-
170g olívaolaj1503 kcal
-
0g só0 kcal
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
Összesen
8368
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 25% Zsír
Sült csirkemell
-
25.2g csirkemellfilé30 kcal
-
4.2g koktélparadicsom1 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Burgonyapüré
-
22.4g burgonya13 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
-
5.6g főzőtejszín7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Kéksajtos mártás
-
4.8g fehér hagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
8.4g alaplé1 kcal
-
5.6g főzőtejszín7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
0.2g olívaolaj2 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Petrezselyemolaj és -ropogós
-
3.4g petrezselyem1 kcal
-
4.8g olívaolaj42 kcal
-
0g só0 kcal
-
11.9g napraforgó olaj105 kcal
Összesen
234
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59 g
Zsír
-
Összesen 190.9 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 96 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 46 g
-
Koleszterin 242 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1548.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 205 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 710 mg
-
Nátrium 436 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 468.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 396 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 53 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 537 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 235 mg
-
Retinol - A vitamin: 249 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 1740 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 965 micro
-
Lut-zea 1730 micro
Összesen
2094
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 236 g
Zsír
-
Összesen 763.5 g
-
Telített zsírsav 157 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 382 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 185 g
-
Koleszterin 969 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6192.8 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 225 mg
-
Kálcium 821 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 529 mg
-
Foszfor 2842 mg
-
Nátrium 1742 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 157.2 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1873.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1584 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 213 mg
-
C vitamin: 320 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 2148 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 96 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 420 micro
-
Kolin: 942 mg
-
Retinol - A vitamin: 998 micro
-
α-karotin 152 micro
-
β-karotin 6961 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3860 micro
-
Lut-zea 6921 micro
Összesen
8368
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 173.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 195 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 108 micro
-
Lut-zea 194 micro
Összesen
234
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Sült csirkemell
-
4 db csirkemellfilé
-
15 dkg koktélparadicsom
-
6 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál kakukkfű
-
3 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Burgonyapüré
-
800 g burgonya
-
50 g vaj
-
só ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Kéksajtos mártás
Petrezselyemolaj és -ropogós
-
1 csipet só
-
5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
Sült csirkemell
- Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
- Fűszerezzük a csirkemelleket sóval és borssal. Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, és süssük aranyszínűre a melleket.
- Ezután szórjuk meg koktélparadicsommal, fokhagymával és kakukkfűvel az egészet, majd süssük 170°C-on kb. 30 percig.
Burgonyapüré
- A krumplikat megpucoljuk, majd sós vízben megfőzzük őket.
- Ezután egy krumplinyomóval elkezdjük szétnyomni a burgonyát, majd hozzáadjuk vajat, és krémesre passzírozzuk vele. Közben a tejszínt felmelegítjük, majd hozzáadjuk a burgonyamasszához.
- Sózzuk, és ráreszelünk egy kevés szerecsendiót.
- Nincs más dolgunk, mint jól elkeverni, és tálalásig melegen tartani.
Kéksajtos mártás
- A hagymát és a fokhagymát kevés olívaolajon teljesen puhára pároljuk. Beleöntjük az alaplevet, és redukáljuk.
- Hozzáadjuk a MEGGLE Főzőkrémet, és hagyjuk alaposan összeforrni, beletördeljük a kéksajtot, és beleolvasztjuk.
- Ízesítjük sóval, borssal, és opcionálisan citromlével is. Ha kissé csomós lenne, botmixerrel átturmixoljuk.
- Közvetlenül tálalás előtt keverjünk 30 g hideg vajat a meleg mártásba. Ettől még gazdagabb és selymesebb lesz.
Petrezselyemolaj és -ropogós
- Egy kis lábosban a fél liter olajat felforrósítjuk, majd a petrezselyemleveleket belehelyezzük, és hirtelen, pár másodperc alatt ropogósra sütjük. Papírtörlőn hagyjuk lecsepegni a felesleges olajat, és tálalásig félretesszük.
- A petrezselyemolajhoz a petrust először blansírozni fogjuk: egy edényben sós vizet forralunk, majd pár másodpercre beledobjuk a petrezselymet, végül rögtön le is szűrjük, és jeges vízbe tesszük.
- Jó alaposan lecsöpögtetjük, és egy konyharuha segítségével a maradék vizet is kinyomkodjuk belőle.
- Turmixgépbe tesszük a petrus zöldjét, és felöntjük a hideg olajjal, majd néhány percig (5-6-7 perc) magas fordulatszámon turmixoljuk. Akkor jó, ha teljesen egynemű, folyékony pépet kapunk.
- Végül egy nagyon sűrű lyukú szűrőn (lehet duplán is) átszűrjük a zöld keverékünket, és készen is vagyunk!
- Ezzel az olajjal, a krémes burgonyapürével, a selymes sajtmártással és a petrezselyemropogóssal tálaljuk a csirkemelleket.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 69
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 884
- Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 28.
Ajánló
A megmaradt csirkét másnap tehetjük tésztasalátába, vagy vékonyra szeletelve a kedvenc salátánkkal fogyaszthatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Meggle
5 recept
Kreatív, új módon szeretnétek elkészíteni a kicsit unalmassá vált csirkemellet, anélkül, hogy sok időt venne igénybe, és a bevásárlási keretet is megborítaná? Itt a recept, ami válasz a kérdésetekre: az egész csirkemelleket paradicsommal és foghagymával sütjük össze, kísérőként pedig lágy és karakteres kéksajtszószt, krémes burgonyapürét és vibráló zöld olajat készítünk. Ha pedig minél szebben szeretnétek tálalni, nézzétek meg a receptvideót hozzá!