Ropogós csirke salátaágyon
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Anikusz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
A csirkéhez
-
125g csirkemellfilé150 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
95 kcal
-
0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
A salátához
-
100g jégsaláta13 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
100g kígyóuborka15 kcal
Az öntethez
Összesen
1102
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
A csirkéhez
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
0g só0 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g natúr gabonapehely379 kcal
-
0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
A salátához
-
400g jégsaláta53 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
400g kígyóuborka58 kcal
Az öntethez
Összesen
4402
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
A csirkéhez
-
21.1g csirkemellfilé25 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.1g finomliszt18 kcal
-
4.6g tojás6 kcal
-
4.2g natúr gabonapehely16 kcal
-
0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
10.8g napraforgó olaj95 kcal
A salátához
-
16.9g jégsaláta2 kcal
-
3.8g vöröshagyma1 kcal
-
8.4g paradicsom2 kcal
-
16.9g kígyóuborka2 kcal
Az öntethez
Összesen
184
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 40.9 g
Zsír
-
Összesen 81.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 207 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 982.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 545 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 398.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 212 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 65 micro
-
β-karotin 563 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 522 micro
Összesen
1102
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 163.5 g
Zsír
-
Összesen 326.9 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 135 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 102 g
-
Koleszterin 828 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3930.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 222 mg
-
Kálcium 505 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 442 mg
-
Foszfor 2178 mg
-
Nátrium 551 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 211.2 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1594.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 615 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 112 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 190 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 53 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 347 micro
-
Kolin: 850 mg
-
Retinol - A vitamin: 412 micro
-
α-karotin 260 micro
-
β-karotin 2254 micro
-
β-crypt 111 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 2087 micro
Összesen
4402
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 166.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 217 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
184
kcal
Hozzávalók
A csirkéhez
-
50 dkg csirkemellfilé
-
só ízlés szerint
-
12 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
10 dkg natúr gabonapehely
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
chilipehely ízlés szerint
-
3 dl napraforgó olaj
A salátához
-
1 db jégsaláta
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 db paradicsom
-
1 db kígyóuborka
Az öntethez
Elkészítés
A csirkéhez
- Hús elkészítése:
- A csirkét felvágjuk vékony csíkokra, sózzuk.
- Panírt készítünk, a gabonapehelybe tesszük a fűszereket.
- Majd a szokásos módon panírozunk, először liszt, majd tojás és a pehely.
- Forró olajban aranybarnára sütjük.
- Saláta:
- A jégsalátát vékony csíkokra vágjuk.
- Hozzáadjuk a vékony csíkokra szeletelt hagymát.
- A paradicsomot, uborkát kockára vágjuk. Összekeverjük őket.
- Öntet:
- A tejfölhöz hozzáadjuk a két gerezd fokhagymát reszelve, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- Hozzákeverjük a majonézt. Ha nem elég híg, egy kis vízzel hígíthatunk rajt.
- Összeállítás:
- Mi sült krumplival esszük, így a tálra azt halmozunk először, rá a salátát, majd a csirkecsíkokat, végül a szósszal meglocsoljuk, ízlés szerint ketchupot is tehetünk rá.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5109
- Feltöltés dátuma: 2012. november 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Anikusz
11 recept
Mióta kipróbáltam a gabonapelyhes húst, azóta minden rántott dolgot így csinálok, finom, aranybarna, ropogós. Hozzá friss saláta, hasábburgonya... Hmmm, kell ennél több??