r
Nosalty Logó

Rongyos leves friss zöldbabbal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Torma
Rongyos leves friss zöldbabbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 203 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 816 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 28 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    664 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1092 micro
Összesen 203 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2007.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    788 mg
  • Nátrium
    521 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    2655.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    623 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    926 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    309 micro
  • β-karotin
    1719 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4367 micro
Összesen 816 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    68.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 28 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajon aliszttel, köménnyel, fokhagymával és afűszerpaprikával világos rántást készítünk.
  2. Felengedjük 2 liter vízzel, beledobjuk a babérleveleket, és 2 perc alatt átforraljuk.
  3. Ezután lehúzzuk a tűzről, és beleöntünk 2 evőkanálecetet (figyeljük, nehogy kifusson az ecetmiatt).
  4. Visszatesszük a tűzre, felforraljuk, majd óvatosan beleütjük a tojásokat, egy gyengédet keverünk rajta (ettől lesz "rongyos" a leves:) ), majd 5 percig lassú tűzönfőzzük.
  5. Ezutánbeledobjuk a zöldbabot, és pár perc alatt roppanósra főzzük, majdbeleszórjuk az apróra vágott zöldfűszereket, egyet keverünk rajta, lefedjük, és elzárjuk alatta a tüzet.
  6. Aki savanykásabban szereti, evéskor tehet bele még ecetet.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 5197
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régi családi kedvenc. Mi mindig  rongyos levesnek hívtuk, a tojásfehérje "rongyossága" miatt. Ezúttal belecsempésztem egy kis édesen-friss zöldbabot; nem utoljára! Az ízek tökéletesen harmonizálnak; a zöldbab igen jól beleillik a savanykás-tojásos-zöldfűszeres levesbe! Aznap sütött, friss kovászos kenyeremmel tálaltam egy könnyű vacsorára.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...