r
Nosalty Logó

Roládos diós-csokis szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Roládos diós-csokis szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótatekercshez

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 870 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótatekercshez

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6975 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótatekercshez

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 262 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    885.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.9 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 870 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.7 g

Zsír

  • Összesen
    317.5 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    2500 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7080.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    1859 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    557 mg
  • Foszfor
    2570 mg
  • Nátrium
    1787 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    903 g
  • Cukor
    601 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    612.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1876 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    456 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    1782 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1842 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2640 micro
Összesen 6975 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

A piskótatekercshez

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótatekercshez

  1. Először elkészítjük a krémet, 5 dl tejet felteszünk forrni, a két tojást elkavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a pudingport, és a 2 dl tejjel simára kavarjuk. Rátöltjük a forró tejre, és állandó kavarással besürítjük, majd kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra kavarjuk, és a pudinggal összevegyítjük. Hűtőbe tesszük.
  2. Elkészítjük a piskótát a roládnak. A három tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Egyenként belekavarjuk az 5 tojássárgáját, majd beleforgatjuk a liszt, keményítő és citromhéj keverékét. A tésztát kétfelé osztjuk, két vékony lapot sütünk (25x35 cm), egyenként 12-13 perc alatt.
  3. A lapokat még forrón a sütőpapírral felcsavarjuk, amikor kihűlt, megkenjük baracklekvárral.
  4. Barna tészta. A 6 tojásfehérjéből a cukor és a víz fokozatos hozzáadásával kemény habot verünk, egyenként hozzáadjuk a 4 tojássárgáját és a 3 ek olajat (1-es fokozat).
  5. Összevegyítjük a lisztet, sütőport, diót és a reszelt csokit, majd 2-3 részben rászórjuk a habos masszára, és finoman beleforgatjuk.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsiben 4-5 kanálnyi barna tésztát szétkenünk, majd a piskóta tekercseket félbevágjuk, és keresztbe belerakjuk a tepsibe (20x30cm), majd rátöltjük a többi barna tésztát, elegyengetjük, és 20-25 perc alatt megsütjük ( tűpróba). Nekem egyszerű sütőm van, kezdetben maximumra állítom, 10 perc után mérsékelem a lángot, 15 perc után letakarom a tetejét sütőpapírral, hogy ne égjen meg.
  7. Amikor kihűlt a tészta, kiborítjuk, az alja kerül felül, mert simább, rákenjük a krémet, és csokimázzal bevonjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25x35, 20x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 321
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 22750
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Roládos diós-csokis szelet
Csiki Piroska 230 recept

A recept ötletét a Receptlapról vettem Anna szakácstól. A receptet átformáltam, az ötletet megtartottam. Mutatós sütemény, bármilyen ünnepre megállja a helyét. A piskótát készíthetjük a szokásos recept szerint, de ha kevesebb a tojásfehérje és a liszt  egy részét keményítővel helyettesítjük, nem reped ki.

Hozzávalók

A piskótatekercshez

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...