Roládos diós-csokis szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótatekercshez
-
13g tojássárgája40 kcal
-
15g tojásfehérje8 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
7 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
104 kcal
A tésztához
-
28g tojás35 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
2g víz0 kcal
-
27 kcal
-
9g finomliszt32 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
10g dió65 kcal
-
6g csokoládé34 kcal
-
6 kcal
A krémhez
A tetejére
-
13g tortabevonó68 kcal
Összesen
870
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótatekercshez
-
100g tojássárgája322 kcal
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
57 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
300g sárgabaracklekvár834 kcal
A tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
16g víz0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
70g finomliszt255 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
80g dió523 kcal
-
50g csokoládé273 kcal
-
46 kcal
A krémhez
-
343 kcal
-
700g tej392 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
100g porcukor387 kcal
A tetejére
-
100g tortabevonó546 kcal
Összesen
6975
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótatekercshez
-
3.8g tojássárgája12 kcal
-
4.5g tojásfehérje2 kcal
-
2.3g finomliszt8 kcal
-
0.6g étkezési keményítő2 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
11.3g sárgabaracklekvár31 kcal
A tésztához
-
8.3g tojás10 kcal
-
3g tojásfehérje2 kcal
-
5.6g cukor22 kcal
-
0.6g víz0 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
2.6g finomliszt10 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
3g dió20 kcal
-
1.9g csokoládé10 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
A krémhez
-
3.4g tejszínízű pudingpor13 kcal
-
26.3g tej15 kcal
-
4.1g tojás5 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
5.6g vaj40 kcal
-
3.8g porcukor15 kcal
A tetejére
-
3.8g tortabevonó20 kcal
Összesen
262
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.8 g
Zsír
-
Összesen 39.7 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 312 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 885.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 232 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 321 mg
-
Nátrium 223 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112.9 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 76.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 234 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 223 mg
-
Retinol - A vitamin: 230 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 330 micro
Összesen
870
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 134.7 g
Zsír
-
Összesen 317.5 g
-
Telített zsírsav 139 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 63 g
-
Koleszterin 2500 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7080.7 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 253 mg
-
Kálcium 1859 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 557 mg
-
Foszfor 2570 mg
-
Nátrium 1787 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 903 g
-
Cukor 601 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 612.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1876 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 456 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 447 micro
-
Kolin: 1782 mg
-
Retinol - A vitamin: 1842 micro
-
α-karotin 49 micro
-
β-karotin 374 micro
-
β-crypt 62 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2640 micro
Összesen
6975
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 265.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.9 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
262
kcal
Hozzávalók
A piskótatekercshez
-
5 db tojássárgája
-
3 db tojásfehérje
-
6 dkg finomliszt
-
1.5 dkg étkezési keményítő
-
4 dkg cukor
-
30 dkg sárgabaracklekvár
A tésztához
-
4 db tojás
-
2 db tojásfehérje
-
15 dkg cukor
-
2 ek víz
-
3 ek napraforgó olaj
-
7 dkg finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
8 dkg dió
-
5 dkg csokoládé
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
2 csomag tejszínízű pudingpor
-
7 dl tej
-
6 ek cukor
-
10 dkg porcukor
A tetejére
-
10 dkg tortabevonó
Elkészítés
A piskótatekercshez
- Először elkészítjük a krémet, 5 dl tejet felteszünk forrni, a két tojást elkavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a pudingport, és a 2 dl tejjel simára kavarjuk. Rátöltjük a forró tejre, és állandó kavarással besürítjük, majd kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra kavarjuk, és a pudinggal összevegyítjük. Hűtőbe tesszük.
- Elkészítjük a piskótát a roládnak. A három tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Egyenként belekavarjuk az 5 tojássárgáját, majd beleforgatjuk a liszt, keményítő és citromhéj keverékét. A tésztát kétfelé osztjuk, két vékony lapot sütünk (25x35 cm), egyenként 12-13 perc alatt.
- A lapokat még forrón a sütőpapírral felcsavarjuk, amikor kihűlt, megkenjük baracklekvárral.
- Barna tészta. A 6 tojásfehérjéből a cukor és a víz fokozatos hozzáadásával kemény habot verünk, egyenként hozzáadjuk a 4 tojássárgáját és a 3 ek olajat (1-es fokozat).
- Összevegyítjük a lisztet, sütőport, diót és a reszelt csokit, majd 2-3 részben rászórjuk a habos masszára, és finoman beleforgatjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsiben 4-5 kanálnyi barna tésztát szétkenünk, majd a piskóta tekercseket félbevágjuk, és keresztbe belerakjuk a tepsibe (20x30cm), majd rátöltjük a többi barna tésztát, elegyengetjük, és 20-25 perc alatt megsütjük ( tűpróba). Nekem egyszerű sütőm van, kezdetben maximumra állítom, 10 perc után mérsékelem a lángot, 15 perc után letakarom a tetejét sütőpapírral, hogy ne égjen meg.
- Amikor kihűlt a tészta, kiborítjuk, az alja kerül felül, mert simább, rákenjük a krémet, és csokimázzal bevonjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 25x35, 20x30
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 321
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 22750
- Feltöltés dátuma: 2012. november 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Csiki Piroska
230 recept
A recept ötletét a Receptlapról vettem Anna szakácstól. A receptet átformáltam, az ötletet megtartottam. Mutatós sütemény, bármilyen ünnepre megállja a helyét. A piskótát készíthetjük a szokásos recept szerint, de ha kevesebb a tojásfehérje és a liszt egy részét keményítővel helyettesítjük, nem reped ki.