r
Nosalty Logó

Rokokó tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi baba
Rokokó tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokoládémázhoz

A díszítéshez

Összesen 717 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokoládémázhoz

A díszítéshez

Összesen 8588 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokoládémázhoz

A díszítéshez

Összesen 376 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    887.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 717 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.3 g

Zsír

  • Összesen
    504 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    175 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    156 g
  • Koleszterin
    1393 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10649.3 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    309 mg
  • Kálcium
    3490 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    1005 mg
  • Foszfor
    4195 mg
  • Nátrium
    1568 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    907.2 g
  • Cukor
    385 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

VÍZ

  • Összesen
    643.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1451 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    422 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    595 micro
  • Kolin:
    1134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1381 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    776 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1352 micro
Összesen 8588 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 376 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokoládémázhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sütőport, a porcukrot, a tojások sárgáját (amit előbb villával egy kicsit fölverünk), a tejfölt és a sót. Összegyúrjuk. ½ óra pihentetés hideg helyen.
  2. Pihentetés után a tésztát 4 részre osztjuk. Téglalapra kinyújtjuk. (Én a tésztarészeket 25x30 cm- re nyújtottam, attól függ mekkora a tepsi mérete, az enyém 36x30.)
  3. A téglalapokat megkenjük lekvárral, és két oldalról feltekerjük úgy, hogy középen maradjon ki 3-5 cm. Beletesszük a tepsibe, és szépen eligazítjuk. Mind a 4 résszel ugyanígy járunk el.
  4. Elkészítjük a középső részek töltelékét. A tojások fehérjét a porcukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és kétfelé vesszük. Az egyikbe a darált diót és a mandulaaromát keverjük, a másikba a mákot, a rumaromát és a citromhéjat. Megkóstoljuk, ha nem elég édes a töltelékbe keverjünk (óvatosan) még egy kis cukrot hozzá.
  5. A két tekercs közepébe mákos tölteléket, a másik kettőbe diós tölteléket teszünk.
  6. Előmelegített (180 fok) sütőbe betesszük sülni a tésztát. 15-20 perc alatt rózsaszínűre sütjük.
  7. Ha kihűlt, letakarjuk a középső részt, és kétoldalt a tekercsekre porcukrot szórunk.
  8. A diós és a mákos töltelékre pedig elkészítjük a csokoládémázat. A hozzávalókat - kivéve a margarint - 2-3 percig kevergetve főzzük, lezárjuk a tüzet, és gyorsan hozzákeverjük a margarint. (A süteményt tortabevonóval is el lehet készíteni.)
  9. A forró csokoládémázat azonnal rákenjük a linzertekercsek közepére. Nagyon óvatosan, hogy ne folyjon a porcukoros részre. Mikor a máz megszilárdult, szeleteljük a süteményt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5619
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Évi baba 38 recept

Ne ijedjünk meg, egy kis gyakorlattal könnyen elkészíthető a süti. Szerintem nagyon finom, és hosszan eláll. A süteményt ünnepekre ajánlom, bárkit lenyűgözhetünk vele. Én karácsonyra készítettem, nagy sikere volt.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokoládémázhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...