r
Nosalty Logó

Robi és Pundy mexikói sajtos rizses babja

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Robi és Pundy mexikói sajtos rizses babja
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 920 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 5524 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2808.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    1679 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    549 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    480 micro
Összesen 920 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    285 g

Zsír

  • Összesen
    109 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16851.6 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    1794 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    981 mg
  • Foszfor
    3723 mg
  • Nátrium
    10071 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    845 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    97 mg

VÍZ

  • Összesen
    1958.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    703 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3293 micro
  • Kolin:
    494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    689 micro
  • β-crypt
    460 micro
  • Likopin
    13807 micro
  • Lut-zea
    2879 micro
Összesen 5524 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    364 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A három bögre rizst kevés olajon előpirítjuk, majd pirítás után 4 bögre vízzel felöntjük, és só nélkül készre főzzük.
  2. A bolognai alaphoz a konzervparadicsomot összekeverjük a szerecsendióval, bazsalikommal, oregánóval, petrezselyemmel, cukorral, borssal.
  3. A szószhoz a két fej vöröshagymát vékony szeletekre felszeljük, majd a füstölt combbal pici olajon előpirítjuk, belerakjuk az apró kockára vágott gépsonkát, 5-10 percig pirítjuk. Utána felöntjük 2 dl tyúkhús-leves alappal, kb. 10 percig hagyjuk főni. Beletesszük a gombát, majd fűszerezzük 1 kk sóval. Ha a gomba levet enged, beletesszük a babot és a kukoricát, ezt főni hagyjuk fedő alatt. kb 10-15 percig, ha kész, beletesszük a káposztát, majd a bolognai alappal készre főzzük.
  4. A kész rizst jénai tálba tesszük a 3 gerezd apróra vágott foghagymával, reszelt sajttal meghintjük. A kész szószt egy rétegben ráöntjük, majd a maradék sajtot a tetején elosztjuk.
  5. 180 C-os előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20X20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8281
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Borozgatás közben a két Barát ötlete.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...