r
Nosalty Logó

Rizsfelfújt mák sodóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pancsika
Rizsfelfújt mák sodóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Rizsfelfújt

Mák sodó

Összesen 485 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Rizsfelfújt

Mák sodó

Összesen 2907 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Rizsfelfújt

Mák sodó

Összesen 154 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    883.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 485 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.6 g

Zsír

  • Összesen
    78.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    583 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5299.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    2225 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    1085 mg
  • Nátrium
    1558 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    443.3 g
  • Cukor
    206 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    704 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    736 micro
Összesen 2907 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

Rizsfelfújt

Mák sodó

Elkészítés

Rizsfelfújt

  1. Rizsfelfújt: a rizst feltesszük főni a vízzel, tejjel, sóval, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal. Körülbelül 10 percig főzzük fedő alatt, alacsony lángon, amikor már majdnem megpuhult, lehúzzuk a tűzről, és fedő alatt hagyjuk, hogy a maradék vizet is magába szívja.
  2. Közben szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját a cukorral kikeverjük. Ellenőrizzük a rizst, hogy mennyire puha és mennyire pergős (finomabb, ha egy kicsit tocsogós). Ekkor belekeverjük a cukros tojássárgáját, legvégül óvatosan a tojásfehérjét is (ne törjük össze!).
  3. Kivajazunk egy jénai tálat, megszórjuk liszttel, és beleöntjük a rizst. Előmelegített sütőben körülbelül 15 percig 170 fokon sütjük, amíg szép pirosas színt nem kap (nem szabad túl sütni).
  4. Sodó: a tejben feltesszük forralni a mákot, sót, vaníliás cukrot, citromhéjat. Közben a tojást szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját kikeverjük a maradék cukorral és a liszttel (esetleg pici tejjel, ha túl sűrű), a végén óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. Amikor a tej elkezd forrni, akkor belekeverjük a cukros-lisztes tojást, ahogy felforr, azonnal lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a kis darab vajat.
  5. Egy tányérra kiborítjuk a rizsfelfújtat, cikkekre vágjuk, és a mák sodóval tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6574
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 23.

Ajánló

Gulyásleveshez, babgulyáshoz... Amikor nem akarunk palacsintával bíbelődni, vagy amikor fel akarjuk turbózni az egyszerű tejberizsünket.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rizsfelfújt mák sodóval
Pancsika 101 recept

Klasszikus őszi-téli ebédkiegészítőm.:) A sodókat variálva nagyon színes a rizsfelfújt paletta (tojáslikőrös, rumos-mazsolás, csokis...). Imádjuk!!:)

Hozzávalók

Rizsfelfújt

Mák sodó

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...