Rizsfelfújt mák sodóval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Pancsika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 10% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 9% Zsír
Rizsfelfújt
-
42g rizs149 kcal
-
83g tej47 kcal
-
17g víz0 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
6 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
2g vaj12 kcal
-
2g finomliszt6 kcal
Mák sodó
-
10g mák53 kcal
-
100g tej56 kcal
-
6 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
3g finomliszt12 kcal
-
2g vaj12 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
Összesen
485
kcal
- 10% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 9% Zsír
Rizsfelfújt
-
250g rizs895 kcal
-
500g tej280 kcal
-
100g víz0 kcal
-
1g himalája só0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
Mák sodó
-
60g mák315 kcal
-
600g tej336 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
1g himalája só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Összesen
2907
kcal
- 10% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 9% Zsír
Rizsfelfújt
-
13.2g rizs47 kcal
-
26.4g tej15 kcal
-
5.3g víz0 kcal
-
0.1g himalája só0 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
3.2g cukor12 kcal
-
5.8g tojás7 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
Mák sodó
-
3.2g mák17 kcal
-
31.7g tej18 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
4.2g cukor16 kcal
-
0.1g himalája só0 kcal
-
2.9g tojás4 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
Összesen
154
kcal
- 10% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 883.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 371 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 260 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.9 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 42.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 117 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
485
kcal
- 10% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.6 g
Zsír
-
Összesen 78.6 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 583 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5299.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 102 mg
-
Kálcium 2225 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 292 mg
-
Foszfor 1085 mg
-
Nátrium 1558 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 443.3 g
-
Cukor 206 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 257.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 369 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 704 micro
-
Kolin: 439 mg
-
Retinol - A vitamin: 367 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 736 micro
Összesen
2907
kcal
- 10% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 280.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 13.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
154
kcal
Hozzávalók
Rizsfelfújt
-
25 dkg rizs
-
5 dl tej
-
1 dl víz
-
1 csipet himalája só
-
1 csomag vaníliás cukor
-
0.5 citromból nyert citromhéj
Mák sodó
-
6 dl tej
-
1 csomag vaníliás cukor
-
8 dkg cukor
-
1 csipet himalája só
-
1 db tojás
-
1 púpozott ek finomliszt
-
1 dkg vaj
Elkészítés
Rizsfelfújt
- Rizsfelfújt: a rizst feltesszük főni a vízzel, tejjel, sóval, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal. Körülbelül 10 percig főzzük fedő alatt, alacsony lángon, amikor már majdnem megpuhult, lehúzzuk a tűzről, és fedő alatt hagyjuk, hogy a maradék vizet is magába szívja.
- Közben szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját a cukorral kikeverjük. Ellenőrizzük a rizst, hogy mennyire puha és mennyire pergős (finomabb, ha egy kicsit tocsogós). Ekkor belekeverjük a cukros tojássárgáját, legvégül óvatosan a tojásfehérjét is (ne törjük össze!).
- Kivajazunk egy jénai tálat, megszórjuk liszttel, és beleöntjük a rizst. Előmelegített sütőben körülbelül 15 percig 170 fokon sütjük, amíg szép pirosas színt nem kap (nem szabad túl sütni).
- Sodó: a tejben feltesszük forralni a mákot, sót, vaníliás cukrot, citromhéjat. Közben a tojást szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját kikeverjük a maradék cukorral és a liszttel (esetleg pici tejjel, ha túl sűrű), a végén óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. Amikor a tej elkezd forrni, akkor belekeverjük a cukros-lisztes tojást, ahogy felforr, azonnal lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a kis darab vajat.
- Egy tányérra kiborítjuk a rizsfelfújtat, cikkekre vágjuk, és a mák sodóval tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6574
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 23.
Ajánló
Gulyásleveshez, babgulyáshoz... Amikor nem akarunk palacsintával bíbelődni, vagy amikor fel akarjuk turbózni az egyszerű tejberizsünket.:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Pancsika
101 recept
Klasszikus őszi-téli ebédkiegészítőm.:) A sodókat variálva nagyon színes a rizsfelfújt paletta (tojáslikőrös, rumos-mazsolás, csokis...). Imádjuk!!:)