r
Nosalty Logó

Rizsfelfújt Edit konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Rizsfelfújt Edit konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A meggymártáshoz:

Összesen 814 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A meggymártáshoz:

Összesen 3254 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A meggymártáshoz:

Összesen 121 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    825.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 814 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84 g

Zsír

  • Összesen
    69.5 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    965 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3300.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    1320 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    813 mg
  • Nátrium
    897 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    534.1 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    437.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    593 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    822 micro
  • Kolin:
    721 mg
  • Retinol - A vitamin:
    589 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1224 micro
Összesen 3254 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A meggymártáshoz:

Elkészítés

A tésztához

  1. A megmosott rizst fele cukorral feltesszük főni a vízzel, kevergetjük, hogy le ne égjen, közben beleszórjuk a vaníliás cukrot is. Addig főzzük, míg teljesen elfő a leve, ezután hozzáöntjük a tejet, és átkeverjük. Lefedjük fedővel, hogy a gőzben párolódjon, majd kihűtjük.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgákat a megmaradt cukorral, vajjal habosra keverjük, és hozzákeverjük a kihűlt rizshez. Hozzákeverjük a lisztet is. Ízesítjük a reszelt citromhéjjal, és óvatosan, kisebb adagokban belekeverjük a keményre vert tojásfehérjehabot.
  3. Az előkészített kuglófformába öntjük, elsimítjuk, és 180 fokos sütőben jó 30 perc alatt aranysárgára sütjük.
  4. A meggymártás készítéséhez a meggyről a levét leszűrjük, a liszttel besűrítjük, és összeforraljuk a meggyel. Ízlés szerint tegyünk hozzá cukrot!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6817
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Kedvencünk a rizsfelfújt. Sok alkalommal sütöttem, most kuglófformában. Egy kedves ismerősöm receptje szerint.

Hozzávalók

A tésztához

A meggymártáshoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...