Rizses-túrós fánkok ribizliöntettel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 17% Zsír
A fánkokhoz
-
63g tej35 kcal
-
25g rizs90 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
10 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
38g tehéntúró55 kcal
-
106g napraforgó olaj235 kcal
A ribizliöntethez
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
75g piros ribizli41 kcal
-
10 kcal
Összesen
603
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 17% Zsír
A fánkokhoz
-
250g tej140 kcal
-
100g rizs358 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
150g tehéntúró221 kcal
-
425g napraforgó olaj939 kcal
A ribizliöntethez
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
300g piros ribizli165 kcal
-
38 kcal
Összesen
2409
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 17% Zsír
A fánkokhoz
-
17.4g tej10 kcal
-
6.9g rizs25 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
3.5g cukor13 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
7.6g tojás10 kcal
-
10.4g tehéntúró15 kcal
-
29.5g napraforgó olaj65 kcal
A ribizliöntethez
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
-
20.8g piros ribizli11 kcal
-
0.7g étkezési keményítő3 kcal
Összesen
167
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 35.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 607.5 g
-
Cink 98 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 77 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 177 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 110.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 45 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 156 micro
Összesen
603
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.4 g
Zsír
-
Összesen 143.4 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 390 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2430 g
-
Cink 393 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 564 mg
-
Vas 309 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 709 mg
-
Nátrium 297 mg
-
Réz 16 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 224 g
-
Cukor 116 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 443.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 257 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 45 mg
-
C vitamin: 121 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 38 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 181 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 300 micro
-
Kolin: 309 mg
-
Retinol - A vitamin: 249 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 96 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 625 micro
Összesen
2409
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 168.9 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 13 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
167
kcal
Hozzávalók
A fánkokhoz
-
2.5 dl tej
-
10 dkg rizs
-
1 ek vaj
-
5 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 db tojás
-
15 dkg tehéntúró
-
5 dl napraforgó olaj
A ribizliöntethez
-
1 db fahéjrúd
-
2 ek cukor
-
30 dkg piros ribizli
-
1 csapott ek étkezési keményítő
Elkészítés
A fánkokhoz
- A tejben megfőzzük a rizst, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, és lehűtjük.
- A tojások sárgáját meg a túrót is hozzáadjuk, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
- A masszából evőkanállal fánkocskákat szaggatunk, és forró olajban kisütjük.
- Feltesszük forrni az 1 dl vizet a fűszerekkel meg a cukorral, és illatos fűszerkivonatot készítünk.
- Eltávolítjuk a fahéjat, majd hozzáadjuk a gyümölcsöt, amit előzőleg szitán áttörünk, hogy csak a finom leve maradjon, s pár pillanat alatt az egészet összeforraljuk.
- A keményítőt 1-2 kanál vízzel simára keverünk, és besűrítjük vele az öntetet.
- Még egy percig rotyogtatjuk, ezalatt éppen besűrűsödik.
- A fánkocskákat a ribizliöntettel kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4145
- Feltöltés dátuma: 2013. június 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Zsuzsamama56
322 recept
Régen elfelejtett finom kis desszertem.