r
Nosalty Logó

Rizses-túrós fánkok ribizliöntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Rizses-túrós fánkok ribizliöntettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A fánkokhoz

A ribizliöntethez

Összesen 603 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A fánkokhoz

A ribizliöntethez

Összesen 2409 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A fánkokhoz

A ribizliöntethez

Összesen 167 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    607.5 g
  • Cink
    98 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    77 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 603 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    143.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2430 g
  • Cink
    393 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    564 mg
  • Vas
    309 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    709 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    443.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    38 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    181 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    625 micro
Összesen 2409 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.9 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

A fánkokhoz

A ribizliöntethez

Elkészítés

A fánkokhoz

  1. A tejben megfőzzük a rizst, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, és lehűtjük.
  2. A tojások sárgáját meg a túrót is hozzáadjuk, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  3. A masszából evőkanállal fánkocskákat szaggatunk, és forró olajban kisütjük.
  4. Feltesszük forrni az 1 dl vizet a fűszerekkel meg a cukorral, és illatos fűszerkivonatot készítünk.
  5. Eltávolítjuk a fahéjat, majd hozzáadjuk a gyümölcsöt, amit előzőleg szitán áttörünk, hogy csak a finom leve maradjon, s pár pillanat alatt az egészet összeforraljuk.
  6. A keményítőt 1-2 kanál vízzel simára keverünk, és besűrítjük vele az öntetet.
  7. Még egy percig rotyogtatjuk, ezalatt éppen besűrűsödik.
  8. A fánkocskákat a ribizliöntettel kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4139
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rizses-túrós fánkok ribizliöntettel
Zsuzsamama56 321 recept

Régen elfelejtett finom kis desszertem.

Hozzávalók

A fánkokhoz

A ribizliöntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...